Ingezonden

Je lokale club supporten of niet? Dit kan je verwachten

De afgelopen jaren zijn er verschillende bewegingen in het voetbal. De grote clubs worden alsmaar commerciëler en kleine lokale clubs moeten het afleggen. Anderzijds zijn er ook steeds meer supporters die achter hun lokale club blijven staan. Ook al zijn deze (soms, niet altijd) minder succesvol. Wat zijn de voordelen van het supporten van je lokale club? Moet je het wel doen? Wij bespreken het aan de hand van 3 punten.

Meer dan voetbal: een sport van vrienden en familie

Het supporten van je lokale club betekent meer dan alleen juichen wanneer er wordt gescoord. Het betekent dat je ieder weekend met je vrienden en familie op pad gaat. Mee met de wedstrijd om samen langs de lijn de staan en te kijken hoe jouw dorp, of jouw stad te strijd aan gaat. Dit is niet te evenaren met het supporten van een “grote” club. Tenzij jouw familie al sinds kleins af aan naar deze grote club gaat, is het een gevoel dat hoort bij een lokale club niet na te bootsen.

De spanning tijdens het kijken

Ben je echt fan van een club, dan weet je als geen ander hoe groot de spanning kan zijn. De laatste minuten van de wedstrijd geven je een gevoel dat je nergens anders krijgt bij het kijken van een wedstrijd van je lokale club. Natuurlijk kun je ook echt fan zijn van een grote club. En de wedstrijden daar net zo intens beleven als je dat doet van je lokale club.

Er zijn ook andere voordelen van het supporten van een grotere club: je kunt de spanning namelijk wel nabootsen in dit geval. Ben je geen fan van één van de twee clubs maar wil je toch die spanning creëren? Dan kun je een weddenschap plaatsen op wie wint. Bijvoorbeeld met free spins no deposit door Erik King.

De connectie met de spelers

We hebben het al gehad over de verbindingen langs de lijn, maar minstens zo belangrijk is de verbinding met d spelers. Support je je lokale club? Dan kom je makkelijk in contact met de spelers. Misschien ken je ze persoonlijk, of maak je na afloop een praatje in de kantine. Dit is voor profclubs slechts een droom. Daar zijn spelers vaak op grote afstand en onbereikbaar. Even praten over de wedstrijd zit er daar niet in. Voor deze unieke connectie tussen speler en supporter moet je dus zijn bij je lokale club.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %