Actueel

Januari 2017: Oma van Betis, Groningen Fanatics stoppen

Het jaar 2017 zit er bijna op en de tijd is aangebroken om terug te blikken op het afgelopen jaar. In de Hekken blikt per maand terug op de belangrijkste gebeurtenissen. Vandaag is het de beurt aan de maand januari, waarin onder andere de Groningen Fanatics besloten te stoppen. 

8.000 Rangers-fans in Leipzig

In de winterstop speelde Rangers FC een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Leipzig. Als er ergens een interessante wedstrijd is, dan zijn de Schotten altijd van de partij. Ook deze keer, want een kleine 8.000 man besloot hun club achterna te reizen. En dat leverde erg mooie en vette beelden op.

De oma van Betis is niet meer

Concepción Andrade, ook wel bekend als de “oma” van Real Betis, leefde altijd op een fanatieke manier mee met haar club. Haar uitbundige support leverde vaak prachtige beelden op. Helaas zullen we deze beelden in de toekomst niet meer zien, want afgelopen januari overleed mevrouw Andrade op 92-jarige leeftijd. Opdat we allen op deze manier oud mogen worden!

Groningen Fanatics stoppen ermee

Een FC Groningen supporter werd afgelopen januari beroofd van een aantal groepsdoeken door supporters van de aartsrivaal SC Heerenveen. De actie zou weer een reactie geweest zijn op een diefstal van een doek in het Abe Lenstra Stadion door de mannen uit Groningen. In een reactie liet Groningen Fanatics weten dat het opheffen van de groep de enige juiste beslissing is, maar niet zonder aan te geven dat de thuissituatie van mensen in de groep altijd privé had moeten blijven.

De Fanatics waren vanaf 2003 één van de meest opvallende supportersgroepen in Nederland. Niet alleen ondersteunden ze FC Groningen uit- en thuis op fanatieke wijze, maar liepen ze ook altijd voorop in de strijd voor supportersrechten.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %