Neukirchen-Vluyn is een stadje net over de Nederlands/Duitse grens. Volledig omgeven door Duitse topclubs speelde de gemeente ook heel even mee in de hogere regiones. SV Neukirchen wist het ooit tot in de tweede klasse te schoppen. Kleiner broertje TuS Preussen Vluyn 09 had minder succes.

Strijd en eendracht

Maar intussen zijn deze twee ploegen één geworden. Waar SV Neukirchen lange tijd de grotere van de twee was (met heel even tweede klasse in de jaren 60), moest TuS Preussen Vluyn het met een pak minder doen. Dat maakte de rivaliteit er echter niet minder op. Al zou het moderne voetbal hen inhalen en hen ertoe brengen een drastische beslissing te nemen.

Al sinds 1909 bracht TuS Preussen Vluyn 09 veel voetbalplezier in de lokale gemeenschap. Ook was hun Jahnplatz perfect uitgerust om zelfs hoger te spelen dan ze uiteindelijk gehaald hebben. Helemaal omgeven door prachtige terracing kon het immers een pak volk ontvangen. Maar die terracing was vooral gevuld als de derbies tegen de buren van SVN gespeeld werden.

Eenzaam en verlaten

Net geen 110 jaar na de oprichting besloten beide teams de handen echter ineen te slaan. FC Neukirchen-Vluyn 09/21 was geboren. De fusieploeg zou haar thuisbasis houden waar SVN die had. Intussen is er zelfs een nagelnieuw stadion met kunstgras opgebouwd.

Sinds de fusie ligt Jahnplatz er maar troosteloos bij. Het kan nu, nadat het in de jaren 90 nog Kostas Mitroglou grootbracht (die daarna nog overstapte naar de rivalen van SV Neukirchen), enkel nog kracht putten uit de blije kindergeluidjes van het pal ernaast gelezen schooltje. Wachtend op de finale afbraak…

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.