Actueel

Ivo Opstelten weg als minister, bedankt!

01004965

Het is een understatement om te zeggen dat VVD-er Ivo Opstelten niet onze grootste vriend op de redactie van In De Hekken was. Het onnodig verscherpen van de voetbalwetgeving, het vogelvrij verklaren van de voetbalfan en het proberen om burgerrechten uit te hollen is een kleine greep uit zijn acties. Maar hij introduceerde ook het “Ben Je Erbij, Hoor Je Erbij” principe. Goedkope retoriek om de gemiddelde kiezer een goed gevoel in de onderbuik te geven.

Over zijn rol als burgervader als Rotterdam zijn er ook dubieuze herinneringen. In 2005 was Opstelten verantwoordelijk voor de grootste voetbalrellen ooit en een onafhankelijk onderzoek gaf hem er flink van langs. Een jaar later werden 800 onschuldige Feyenoord-fans, waaronder kinderen, vrouwen en bejaarde mensen, onterecht opgepakt en vastgezet in een parkeergarage. De nationale ombudsman gaf Opstelten een waanzinnige uitbrander. En Opstelten? Die hield zijn kaken stijf op elkaar en er kon geen verontschuldiging vanaf.

Het opstappen van Opstelten als minister, daar zullen niet zoveel tranen om gelaten worden. Het is te hopen dat de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie wat meer realiteitsbesef, empathisch vermogen en diepgang in de materie heeft: Goedkoop scoren over de rug van de voetbalfan is gewoonweg ‘not done’. Het tenenkrommende dossier over Opstelten als burgemeester van Rotterdam en als minister van Veiligheid & Justitie tref je aan via deze link.

Het wanbeleid van de VVD-er bleef niet onopgemerkt. Sjoerd Mossou schreef een vrij pittige column over Opstelten, diverse experts op het gebied van veiligheid en privacy hadden grote vraagtekens bij zijn beleid en Opstelten was drie keer winnaar van de Big Brother Award. Ivo, het gaat je goed achter de geraniums en we zijn blij dat je van je welverdiende oude dag mag gaan genieten!

(foto via Peter Lous / Pro Shots)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %