Actueel

Italiaanse amateurvoetballer laat zichzelf als afscheid kidnappen

In Nederland zijn de meesten wel op de hoogte wat het begrip Kelderklasse inhoudt en wat je er van kunt verwachten. Een treurig niveau, bier en een hoop hilariteit zijn de meest voorkomende factoren In Italië besloot een 55-jarige Italiaan de ultieme grens op te zoeken. In zijn laatste wedstrijd liet hij zichzelf kidnappen door een helikopter.

Ja, je leest het goed. Op het lokale derde niveau in Catania speelde City of Viagrande tegen Nebrodi. Op het eerste oog een nietszeggend potje, ware het niet dat de veteraan van City of Viogrande, Ignazio Barbagallo, het op zijn 55e wel tijd vond om te stoppen. In plaats van een klassieke publiekswissel regelde hij een helikopter, die tijdens de wedstrijd midden op het veld landde. Uit de helikopter sprongen mannen met bivakmutsen, die de 55-jarige legende bij zijn arm grepen en mee het voertuig insleurden.

https://twitter.com/Smith1988John/status/1113816470314803200?s=20

Straf

Natuurlijk bleek al snel dat dit om een geniale grap ging, maar de Siciliaanse voetbalautoriteiten konden er niet om lachen. Er zal ook eens een voetbalbond met een gevoel voor humor zijn… Sterker nog, de club van de grappenmaker kreeg een boete van €200,- en zijn team werd tot 31 mei 2019 uit de competitie gezet. Persoonlijk vinden wij dit een bijzonder origineel afscheid. Misschien iets voor de binnenkort afzwaaiende Robin van Persie? Bij Feyenoord heeft hij in ieder geval de helikopter al tot zijn beschikking.

Roman de Lange
Geniet van alles wat met sfeer te maken heeft. Voorliefde voor de Duitse competities vanwege de sfeer en de stadions. Vindt de sfeer bij Europese topclubs dramatisch. Groundhopper in wording.

Reageren is niet mogelijk.

0 %