In de fotoreportages

In het hek met je fietsslot

22_05_1982 Haarlem - Ajax_small

Na afloop van de wedstrijd Haarlem – Ajax op 25 mei 1982 viert Ajax’ F-Side het een week eerder tegen AZ ’67 behaalde kampioenschap nog een keer door over de hekken te klimmen en het veld te bestormen. De daardoor gepikeerde Haarlem aanhang accepteerde de pitch invasion niet en smeet vanaf hun tribunes alles wat binnen handberiek was richting de feestende menigte op het veld. Dit zette vervolgens weer kwaad bloed bij de Ajacieden.

Een aantal van hen rende naar het Haarlem-vak waar de projectielen vandaan kwamen en o.a. gewapend met fietsslot en cornervlag werd het bederven van de feestvreugde rechtgezet.

(uit het boek: ‘F-Side is niet makkelijk’)

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Opnieuw geen Ajax-supporters welkom in Den Haag

  In de actualiteit

  Kaarten APOEL goedkoper dan in 2014

  Het seizoen van

  Het seizoen van: AFC Ajax

  In de actualiteit

  Klassieker blijft zonder uitsupporters