In de actualiteit

In de herhaling

Afgelopen zaterdag waren de toeschouwers bij Goole AFC tegen Coalville Town (een wedstrijd op het achtste niveau in Engeland) getuige van een bizar voorval. Goole-aanvoerder Karl Colley wordt bij een 0-2 achterstand van veld gestuurd maar besluit in plaats van de kleedkamer op te zoeken, de tribune op te stormen. Een supporter zou hem beledigd hebben en dat trok Colley, zachtjes gezegd, niet zo goed. Ondanks dat supporters Colley in bedwang proberen te houden, weet hij de betreffende fan uiteindelijk toch een beuk te verkopen. Het zou ook meteen de laatste actie van Colley voor Goole zijn. Na de wedstrijd maakt de club bekend dat het afscheid heeft genomen van de oud-speler van Newcastle United.

Nu is het voorval op zich al opvallend genoeg, maar het wordt nog opvallender. De actie van Colley vond plaats op de dag dat exact 19 jaar eerder een zekere speler op Selhurst Park na een rode kaart zijn frustraties botvierde op een fan.

Wie zei dat de geschiedenis zich nooit herhaalt?

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Over de schrijver

Stadiongebod schrijft op zijn eigen site over wat is geweest, nog komt maar vooral altijd blijft en gaat dat vanaf nu ook doen voor In de Hekken.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  Eric Cantona: de kungfu-trap

  In de actualiteit

  120 piek voor een uitkaartje

  In de actualiteit

  Buffon probeert vloek te verbreken: Terug naar Juventus

  In de actualiteit

  Holmesdale Fanatics niet langer aanwezig op Selhurst Park