Actueel

In De Hekken en Panenka Magazine gaan samenwerking aan

Dronten en Sint Pancras – 26 februari 2021

Het Nederlandse cult-voetbaltijdschrift Panenka en het multimediale supportersplatform In de Hekken zijn een samenwerking aangegaan.

Handen ineen met Panenka Magazine

“We hadden al regelmatig contact, maar zijn zeer verheugd dat het nu tot een partnerschap is gekomen,“ zegt Panenka-hoofdredacteur Tom Bodde. “Panenka Magazine was zeven jaar geleden het eerste voetbalcultuurtijdschrift in Nederland en België. Sindsdien hebben we ieder kwartaal een magazine uitgegeven, waarmee we vele voetballiefhebbers uren leesplezier hebben bezorgd. Panenka draait om de pure liefde voor de belangrijkste bijzaak ter wereld: van amateur tot prof, en van supporter tot groundhopper en verzamelaar. Wij zijn altijd op zoek naar het authentieke voetbalerfgoed van Europa en de sociaal-maatschappelijk betekenis ervan. We nemen de lezers (ook letterlijk) mee op onze avonturen.”

In de Hekken is in tien jaar tijd uitgegroeid tot dé toonaangevende website (meer dan 1,5 miljoen bezoeken per jaar) op het gebied van voetbal- en supporterscultuur in Nederland en België. “De site begon ooit als tegengeluid tegen het moderne voetbal en ondanks dat we nog steeds graag tegen repressie en doorgedreven commercie ageren, zijn we de laatste jaren vooral een platform geworden waarin we een ode brengen aan de echte supporter en onze heerlijke eigen cultuur,” aldus hoofdredacteuren Boy de Haan en Lars Smit. “Panenka en In de Hekken hebben dus veel meer overeenkomsten dan verschillen. Door een partnership krijgen we een groter bereik om ons gedachtengoed te verspreiden.”

Concreet betekent de samenwerking dat In de Hekken een vaste rubriek krijgt in de reguliere uitgaven van Panenka Magazine, en dat volgers van In de Hekken op korte termijn Panenka Magazine kunnen bestellen in de In de Hekken Shop. Ook op het gebied van de sociale media zullen de banden worden versterkt.

In de Hekken - Panenka Magazine

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %