In de geschiedenisboeken

In De Geschiedenisboeken: Angst na promotie FC Den Haag in 1989

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Vandaag, precies 31 jaar geleden, wist FC Den Haag binnen één jaar terug te keren naar de Eredivisie. In de laatste speelronde wist de ploeg uit de Hofstad onder leiding van Co Adriaanse Heracles thuis met maar liefst 6-0 op te rollen, waardoor de tweede plek in de Eerste Divisie veilig werd gesteld. Samen met de nummer één, Vitesse, promoveerde de ploeg naar het hoogste niveau.

Terechte angst?

Na afloop barst Het Zuiderpark uit zijn voegen. Vreugde in Den Haag! Maar niet iedereen is blij met de promotie van de groen-gelen, zoals de burgemeesters van grote steden. Er wordt zelfs angstig gesproken over een verwachte maatschappelijke schade. Is dit terecht? Aangezien het vandalisme van de Haagse supporters en de politie-inzet sinds ’87 is afgenomen? Check hieronder de wedstrijdbeelden uit 1989 met daaropvolgend de reacties op de promotie van FC Den Haag.

Promotie FC Den Haag

De header is afkomstig van ADOFans.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  België & Nederland

  Sportpark De Diepput: Haagse voetbalhistorie van het Koninklijke HVV

  Support vanuit het buitenland

  Support vanuit het buitenland #10: Wayne uit Edinburgh

  In de actualiteit

  NEC toont prachtige video: Barreto keert terug op het oude nest

  Support vanuit het buitenland

  Support vanuit het buitenland #9: Bradley uit Halifax