In de actualiteit

In beeld: Frankrijk in vuur en vlam

Door de overwinning van Frankrijk gisteren tegen Kroatië mogen de Fransen voor de tweede keer in de geschiedenis zich de beste van de wereld noemen. Mensen gingen massaal de straat op om de wedstrijd in één van de 200 fanzones te kijken. Na het winnen van de wereldtitel barste in heel Frankrijk een groot feest los. Op de Champs-Élysées (Parijs) waren ongeveer 100.000 Fransen gekomen om uitgebreid feest te vieren. Niet alleen in Parijs, maar ook in Lyon en Marseille stonden de straten vol met juichende mensen. Het was een groot volkfeest.

[Foto’s via Pro Shots / Action Images]

Ongeregeldheden

Waar het eerder op de avond een groot volkfeest was sloeg dit tegen middernacht volledig om. Het feest sloeg op verschillende plekken helaas om in ongeregeldheden, zoals rellen en plunderingen. De politie moest in verschillende steden uiteindelijk gebruik maken van traangras om de menigte uit elkaar te drijven. Door de rellen en plunderingen raakten ook diverse mensen gewond. Twee kinderen raakten zelfs zwaargewond toen een motor op hun inreed. Wat een groot feest moest worden, liep door rellen volledig uit de hand.

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Niels Verzijlberg
Over de schrijver

Hoofdredacteur van In de Hekken. Derdejaars SPECO Sportcommunicatie student. Studeert momenteel journalistiek in Oulu, Finland. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken. Houdt ook de socials van In de Hekken bij.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Rellen Ajax - Feyenoord O19: 10 jaar terug in normalisatie

  In de actualiteitUltras/fanatieke supporters

  Collectif Ultras Paris zet Parijs in vuur en vlam

  In de actualiteit

  NAC-supporters rellen: 'Woorden schieten tekort’

  In de actualiteit

  SC Toulon Var: Cultclubje aan de Cote d'Azur