Actueel

In beeld: Frankrijk in vuur en vlam

Door de overwinning van Frankrijk gisteren tegen Kroatië mogen de Fransen voor de tweede keer in de geschiedenis zich de beste van de wereld noemen. Mensen gingen massaal de straat op om de wedstrijd in één van de 200 fanzones te kijken. Na het winnen van de wereldtitel barste in heel Frankrijk een groot feest los. Op de Champs-Élysées (Parijs) waren ongeveer 100.000 Fransen gekomen om uitgebreid feest te vieren. Niet alleen in Parijs, maar ook in Lyon en Marseille stonden de straten vol met juichende mensen. Het was een groot volkfeest.

[Foto’s via Pro Shots / Action Images]

Ongeregeldheden

Waar het eerder op de avond een groot volkfeest was sloeg dit tegen middernacht volledig om. Het feest sloeg op verschillende plekken helaas om in ongeregeldheden, zoals rellen en plunderingen. De politie moest in verschillende steden uiteindelijk gebruik maken van traangras om de menigte uit elkaar te drijven. Door de rellen en plunderingen raakten ook diverse mensen gewond. Twee kinderen raakten zelfs zwaargewond toen een motor op hun inreed. Wat een groot feest moest worden, liep door rellen volledig uit de hand.

https://www.youtube.com/watch?v=sGutC-uiLWM

Niels Verzijlberg
Content Creator bij RKC Waalwijk. MSc student Business Communication and Digital Media. BA in (Sport)Communication. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %