The Homes of FootballToen ik laatst in de COPA Football store was voor de boekpresentatie van ‘Terraces & Floodlights‘ van Joris van de Wier, alias @Doingthe116, viel mijn oog op een ander boek. Niet zo vreemd, want de cover van deze ‘stoeptegel’ toont een foto waar je uren naar blijft kijken.

The Homes of Football heeft een schitterende ondertitel ‘Where the heart is’ en is een prachtig fotoboek van de Engelse fotograaf Stuart Roy Clarke die vanaf de jaren ’80 heel veel Engelse stadions heeft bezocht om daar de meest prachtige foto’s te maken.

Van die foto’s waar je een heel verhaal in herkent en helemaal bij weg kan zwijmelen om in gedachten daar op zo’n staantribune rond te scharrelen, of door de straten van zo’n wijk vol arbeidershuisjes naar het stadion te lopen, of in een verschoten pub een pint te drinken, of een sjaaltje te kopen van een oud mannetje, of…. Bedenk het maar!

Je kijkt echt je ogen uit! Als de uitdrukking ‘een plaatje zegt meer dan 1000 woorden’ ooit van toepassing was, dan is het wel als je door dit boek bladert. Het boek is dus te koop bij de COPA Store tegenover Amsterdam CS en online natuurlijk via Amazon’s van deze wereld. We hopen het ook in de In de Hekken Shop te brengen, maar daarover is op dit moment nog geen duidelijkheid.

Gogme United
Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam 1964), Ajacied sinds 1976 en daarmee hekkenhanger pur-sang. Verantwoordelijk voor onder andere onze literaire rubriek In de boeken Naast In de Hekken schrijft Marcel artikelen op z'n weblog Gogme United en is hij de oprichter/eigenaar van Gogme Web Services

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.