Actueel

Holmesdale Fanatics niet langer aanwezig op Selhurst Park

De Holmesdale Fanatics zijn dit seizoen niet langer aanwezig op Selhurst Park voor de thuiswedstrijden van Crystal Palace. De groep, een van de bekendste in het Engelse voetbal, die sinds 2005 met trommels en vlaggen voor veel sfeer zorgt in het stadion, leeft in onmin met het bestuur van de club uit Zuid Londen.

Eind vorig seizoen dienden de fans een verzoek in om als groep te verhuizen naar Blok E van de Holmesdale tribune. Het idee was om een centrale ‘singing section’ te creëren, achter het doel, om zo de sfeer in het stadion verder te verhogen. Tot dan toe was de groep te vinden in Blok B, rechtsonder in de hoek, van dezelfde tribune. Het probleem was dat zo goed als 100% van de seizoenkaarthouders op de Holmesdale verlengde. Toen de plannen uitlekten kreeg de club dan ook een groot aantal reacties van fans die bang waren hun plek kwijt te raken aan de Fanatics. Er waren supporters die schreven dat ze dezelfde zitplaats al hadden sinds de opening van de tribune in 1994. Veel fans waren fel tegen en Palace koos al snel eieren voor zijn geld. De geplande migratie ging niet door met als resultaat dat de Fanatics dit seizoen wegblijven.

In een verklaring zegt Crystal Palace dat het de gebruikelijke allocatie van 100 zitplaatsen voor de Fanatics in Blok B zo lang mogelijk heeft open gehouden, maar zonder success. ,,Tenzij 100 supporters hun plek vrijwillig willen opgeven bestaat er geen mogelijkheid om op dit moment op de wens van de Holmesdale Fanatics om te verhuizen in te gaan”, voegde de club toe.

Marc Wolterink
Nederlander die al ruim 20 jaar in Londen woont. Werkt voor mediabedrijf en schrijft over financiële producten. Groeide op als supporter van Go Ahead Eagles. Tegenwoordig seizoenkaarthouder bij West Ham United, zijn lokale team, vandaar, en gaat ook wel eens kijken bij Barking FC. Gaat vooral naar het voetbal voor de kameraadschap, de humor en de gezelligheid. Het resultaat is van ondergeschikt belang (dat komt vanzelf als je West Ham-supporter bent).

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %