Against Modern Football

HOERA! De Boef is weg!

Een paar dagen nadat Sepp Blatter door de verschillende bananenrepublieken werd herkozen als voorzitter van de grootste criminele organisatie ter wereld, kondigde hij vandaag aan dat hij toch zijn biezen pakt als voorzitter. Het verrassende nieuws volgde op een dag waarin tweede man Jérôme Valcke werd beschuldigd van het overmaken van 10 miljoen smeergeld aan weer een andere boef. Of het afscheid van Blatter samenhangt met deze zaak is niet duidelijk, maar we kunnen ons zo voorstellen dat er de laatste dagen heel veel druk is uitgeoefend op ome Sepp om toch maar op te rotten. Volgens de Amerikaanse TV-zender ABC zou zijn opstappen ook te maken kunnen hebben met het feit dat de handel en wandel van Blatter nu ook wordt onderzocht door de FBI.

Blatter zelf kwam tot de conclusie dat het toch beter was om te gaan. Dit uiteraard in het belang van de Wereldvoetbalbond, maar misschien nog wel meer voor het voetbal zelf. Hij legt het lulverhaal zelf even uit in de persconferentie hieronder.

Persconferentie Blatter

Michael van Praag

Blatter kondigde tijdens de speech een buitengewone vergadering aan waarin de leden opnieuw zullen moeten stemmen om een opvolger te vinden. Prins Ali Bin Al Hussein die vrijdag nog kansloos verloor van de ouwe boef liet al weten weer mee te gaan doen. Of Michael van Praag, die zich vorige week nog liet foppen door de Jordaanse Prins, nog mee wil doen is nog niet duidelijk. De oud-voorzitter van Ajax wacht in ieder geval eerst een groot Europees overleg af voordat hij iets beslist.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %