Ingezonden

Hoe maak je de beste kans op rendement bij wedden op voetbal?

Als je op deze website bent, ben je zeer waarschijnlijk een voetballiefhebber. Het is een sport waar je als toeschouwer veel plezier aan kunt beleven, maar die beleving kun je extra interessant maken door er ook nog weddenschappen aan te verbinden. Er zijn tegenwoordig allerlei goksites voor voetbal waar je op wedstrijden kunt wedden om de spanning nog wat extra op te voeren. Maar dan wil je natuurlijk ook wel rendement behalen op je weddenschappen. Hoe maak je de beste kans op rendement bij wedden op voetbal?

Niet alles op één ‘paard’ wedden

Ben je bekend met het concept van beleggen? Dan weet je misschien ook dat altijd aangeraden wordt om een portfolio van aandelen te nemen. Zo spreid je namelijk je risico’s en voorkom je dat je in één klap veel geld verliest. Dat is ook een verstandige tactiek om toe te passen op wedden op voetbal. Zet niet al je geld in op één wedstrijd, want als je het mis hebt, ben je alles kwijt. Verspreid je inzet over verschillende wedstrijden, zodat je meer kans hebt op succes. Daarmee verklein je natuurlijk wel de kans om in één keer een enorme klapper te maken, maar met deze tactiek kun je wel met geduld en het telkens opnieuw inzetten van je winst alsnog een mooi rendement behalen.

Wedden op lagere divisies

Veel aandacht gaat uit naar grote wedstrijden in voorname competities, zoals de Champions League en in Nederland de Eredivisie. Op die wedstrijden wordt dan ook veel gewed. Bookmakers willen daar natuurlijk zelf optimaal van profiteren, dus doen ze hun best om nauwgezette kansberekeningen te maken en quoteringen te bepalen. Dat is ongunstig voor jou, want daardoor is de kans kleiner op een grote winst. Bij kleinere wedstrijden in lagere divisies, hebben bookmakers daar minder aandacht voor. Sterker nog, men moet zijn best doen om gokkers te trekken naar die wedstrijden. Dat resulteert vaak in hogere quoteringen, waardoor er meer te winnen valt.

Goed op de hoogte blijven

Gokken op een gokmachine is écht gokken, omdat er niets te voorspellen valt. Bij wedden op voetbal ligt dat toch een beetje anders. Natuurlijk weet je nooit van tevoren wat de uitslag van een wedstrijd gaat worden, maar je kunt wel wedden met enige voorkennis. Je kunt weten of er belangrijke spelers uit vorm, geblesseerd of geschorst zijn. Je kunt je verdiepen in de geschiedenis van bepaalde wedstrijden om te kijken of er sprake is van zogenaamde ‘angstgegners’. Als jij ervoor zorgt dat je goed op de hoogte bent en blijft, dan bezit je nuttige kennis om goede voorspellingen te maken en je kans op winst te vergroten.

Wist je dat je ook live kunt wedden op voetbalwedstrijden? Dat wil zeggen dat je tijdens de wedstrijd je weddenschap inzet. Je kunt dan op allerlei zaken wedden behalve de einduitslag. Bijvoorbeeld wie het volgende doelpunt maakt of wie de volgende gele kaart krijgt. Ga je live wedden, dan is het niet verstandig om je met meerdere wedstrijden tegelijkertijd bezig te houden, omdat je snel moet kunnen reageren, omdat de quoteringen blijven veranderen gedurende de wedstrijd.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %