Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de actualiteit

Hoe de ME weer een feestje om zeep helpt

roda jc

Zoals jullie weten speelt Roda JC vanavond in de finale van de play-offs tegen NAC Breda. Afgelopen maandag hebben de supporters uit Kerkrade de spelersbus voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Emmen een warm onthaal gegeven, zoals jullie konden zien op ons Instagram-account. Na het bereiken van de finale besloten de Roda-fans om deze pyro-actie nog eens te herhalen voor de wedstrijd tegen de ploeg uit Breda. Supporters werden opgeroepen om ruim voor aanvang van de wedstrijd te verschijnen in clubkleuren om de spelers een laatste mentale boost te geven.

Maar toen kwam het nieuws dat bij deze wedstrijd niet de lokale, maar de landelijke politie verantwoordelijk is voor de veiligheid. Dit was voor de thuiswedstrijd tegen Emmen niet het geval. Dit houdt in dat de Mobiele Eenheid ingezet zal worden om de veiligheid en openbare orde te garanderen. Omdat de landelijke politie geen supporter is van sfeerverhogende fakkels en rookpotten is er besloten om het afsteken hiervan te verbieden.

Het is natuurlijk wel logisch dat er wat meer maatregelen genomen worden aangezien er meer (uit)supporters (1000 man!) aanwezig zullen zijn, maar het is in onze ogen wel duidelijk dat buitenproportionele politie-inzet en het verbieden van onschuldige sfeerverhogende acties de feestsfeer niet ten goede gaan komen. Dat is jammer, want dit soort finales zouden altijd een feest moeten zijn voor alle liefhebbers.

(foto via Los Mer Joa)

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Stadion Kaldeborn wordt gemeentelijk monument

  Het seizoen 2019-2020In de actualiteit

  Het seizoen 19-20 van: NAC Breda

  In de actualiteit

  Petje af voor de ware helden

  In de videotheek

  De charme van de beker