In de actualiteit

Hoe de ME weer een feestje om zeep helpt

roda jc

Zoals jullie weten speelt Roda JC vanavond in de finale van de play-offs tegen NAC Breda. Afgelopen maandag hebben de supporters uit Kerkrade de spelersbus voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Emmen een warm onthaal gegeven, zoals jullie konden zien op ons Instagram-account. Na het bereiken van de finale besloten de Roda-fans om deze pyro-actie nog eens te herhalen voor de wedstrijd tegen de ploeg uit Breda. Supporters werden opgeroepen om ruim voor aanvang van de wedstrijd te verschijnen in clubkleuren om de spelers een laatste mentale boost te geven.

Maar toen kwam het nieuws dat bij deze wedstrijd niet de lokale, maar de landelijke politie verantwoordelijk is voor de veiligheid. Dit was voor de thuiswedstrijd tegen Emmen niet het geval. Dit houdt in dat de Mobiele Eenheid ingezet zal worden om de veiligheid en openbare orde te garanderen. Omdat de landelijke politie geen supporter is van sfeerverhogende fakkels en rookpotten is er besloten om het afsteken hiervan te verbieden.

Het is natuurlijk wel logisch dat er wat meer maatregelen genomen worden aangezien er meer (uit)supporters (1000 man!) aanwezig zullen zijn, maar het is in onze ogen wel duidelijk dat buitenproportionele politie-inzet en het verbieden van onschuldige sfeerverhogende acties de feestsfeer niet ten goede gaan komen. Dat is jammer, want dit soort finales zouden altijd een feest moeten zijn voor alle liefhebbers.

(foto via Los Mer Joa)

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Tom van Helden
Over de schrijver

Tom is van mening dat beleving centraal staat in voetbalstadions. Geniet van volle uitvakken, derby's en speelt zelf in een vriendenteam op een niveau waar de derde helft misschien wel belangrijker is dan de eerste twee.
  Ook leuk om te lezen...
  In de videotheek

  De charme van de beker

  In de actualiteit

  De ellenlange martelgang voor Roda-supporters

  In de actualiteit

  Gastvrij FC Volendam: NAC Breda met 1400 uitsupporters naar de Dijk

  In de actualiteit

  Toch geen actie bij NAC Breda ondanks verhoging bierprijs