Er zijn sprookjes in het voetbal. Zoals het sprookje van Griekenland die plotseling het EK wint. En wat te denken van het sprookje van Montpellier die vanuit het niets de titel in Frankrijk veroverd. Of als we het dichter bij huis zoeken, het kampioenschap van FC Twente. Wie daar aan het begin van het seizoen 2010/2011 bij de bookmakers met iDEAL een tientje op inzet, wordt door zijn vrienden voor gek verklaard. Toch zijn het juist deze wedstrijden die de levens van sommige totaal op de kop zetten. Hier zijn drie wedstrijden met drie bijzondere verhalen.

  1. België – Wales | 15 oktober 2013

Op 15 oktober 2013 schuift één opa in Wales naar het randje van zijn bank. Op televisie ziet hij zijn kleinzoon zich in een WK-kwalificatiewedstrijd klaarmaken voor een debuut in het voetbalelftal van Wales. Je kleinzoon zien debuteren in het hoogste elftal van je land is natuurlijk voor elke opa bijzonder, voor deze opa heeft het een extra tintje waarvan de oorsprong ruim veertien jaar terug gaat.

Het is het jaar 2000 als Peter Edwards een wedkantoor in Wrexham binnenloopt en een weddenschap van vijftig pond plaatst. De inzet? Hij voorspelt dat zijn kleinzoon, de dan achttien maanden oude peuter Harry Wilson, ooit in het nationale voetbalelftal van Wales zal spelen. Opa heeft oog voor talent al vroeg gezien want in oktober van het jaar 2013 maakt Wilson zijn debuut in de wedstrijd tegen België en wordt hiermee de jongste debutant ooit. En opa? Die mag 125 duizend pond op de rekening bijschrijven.

  1. Tottenham Hotspur – Chelsea | 2 mei 2016

Niemand, maar dan ook echt niemand, rekent voorafgaand aan het seizoen 2015/2016 op een Premier League kampioenschap van Leicester City. Het seizoen ervoor ontloopt het degradatie met slechts zes punten, nog een seizoen eerder speelt het zelfs een divisie lager in de Championship.

Desondanks gelooft één anonieme gokker in succes van ‘The Foxes’. Aan het begin van het seizoen plaatst deze waaghals een weddenschap van honderd pond op een Premier League titel van Leicester City. Of de gokker zichzelf dan al rijk rekent valt te betwijfelen. Des te groter moet de vreugde zijn als Tottenham Hotspur in de wedstrijd tegen Chelsea een 2-0 voorsprong uit handen geeft en met 2-2 gelijkspeelt. Leicester City is hiermee kampioen, de anonieme gokker omgerekend zo’n driehonderdduizend euro rijker.

  1. Bayern Munchen – Augsburg | 8 maart 2020

Het wedstrijdaffiche Bayern München – Augsburg zal bij de meeste mensen niet voor opwinding zorgen. Hoe anders is dit voor Greg uit Toulouse. De dan 39-jarige Krav Maga-docent stelt in 2020 een weddenschap samen van liefst 21 wedstrijden en zet hier vijfhonderd euro op in. Om te winnen moet hij alle wedstrijden goed voorspellen, een bijna onmogelijke opgave, toch komt Greg héél dichtbij. De eerste twintig voorspelt hij goed, alles komt nu aan op de laatste wedstrijd op het wed formulier: Bayern München tegen Augsburg.

Greg heeft ingezet op winst van de ‘rekordmeister’, niet de meest risicovolle voorspelling zou je zeggen. Vol verwachting reist hij dan ook af naar Duitsland om de wedstrijd live bij te wonen. Tot zijn grote afgrijzen ziet hij Augsburg in de 89ste minuut gelijk maken en lijkt de winst uit de handen te glippen. Dan fluit de scheidsrechter op zijn fluitje, Greg houdt zijn adem in en schreeuwt het dan uit. De goal is afgekeurd. In blessuretijd maakt Leon Goretzka de bevrijdende 2-0. Greg is bijna vierhonderd duizend euro rijker.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.