ActueelAgainst Modern Football

Het voetbal is van ons!

Als je het hebt gemist dan zit je dit weekend tot nu toe met je ogen dicht naar het voetbal te kijken. In meerdere stadions verschenen spandoeken met daarop de tekst ‘het voetbal is van ons!’ en dat klinkt ons als muziek in de oren. Zeker ook nadat we onderstaande tekst ook nog eens op meerdere sites tegenkwamen:

Introductie ‘Tegen het moderne voetbal’

Deze speelronde is in veel Nederlandse stadions hetzelfde spandoek te zien.
Dit komt voort uit een initiatief van meerdere supportersgroepen uit de Ere- en Eerste divisie.
Inmiddels hebben 18 groepen de krachten gebundeld en zullen zij actie gaan voeren onder de naam ‘Tegen het moderne voetbal’.

Dit initiatief komt voort uit de onvrede die er heerst bij veel (fanatieke) supporters in Nederland.
Het voetbal komt steeds verder van het volk af te staan en de commerciële belangen zijn voor veel beleidsbepalers de leidraad bij te nemen beslissingen.

Daarnaast zijn de vele onzinnige regels en maatregelen in- en om de stadions de supporters een doorn in het oog.

In de resterende wedstrijden van het lopende seizoen zal er meer duidelijk worden over de beweegredenen en bedoelingen van de gezamenlijke actie. Het idealistische doel is om het voetbal weer van het volk te maken, dit alles onder het motto: ‘Voetbal is van ons!’.
Tegen het moderne voetbal

[slideshow id=7]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %