Voetbal in Nederland

Het seizoen van: repressie richting fanatieke supporters

Het (betaald)voetbalseizoen zit er weer op in Nederland. Tijd om terug te blikken op een aantal momenten. De KNVB begon het seizoen furieus door direct de aanval in te zetten op fanatieke supporters. 

De Graafschap was de eerste. De club werd beboet voor de prachtige acties in de nacompetitie. We zijn ook niet gek. Vuurwerk is verboden. Maar de strafmaat was hier des te vreemder. FC Twente, dat rookpotten op het veld gooide, kreeg 7.500 euro boete. De straf voor De Graafschap was dus absurd te noemen. Lees hier verder.

Vervolgens bleef het een tijdje relatief stil rondom het vuurwerk. Opeens kwam het nieuws naar buiten dat Feyenoord één wedstrijd vak S gesloten moest houden. Een absurde straf. Collectief straffen gaat immers rechtstreeks in tegen het normalisatie beleid. 

Afijn. We snappen allemaal dat de KNVB straft voor pyro. Ondanks dat dit sfeerverhogend is en mits goed gebruikt totaal ongevaarlijk, is het nou eenmaal verboden. We moeten allemaal hier stappen in maken. Echter, met een bond als de KNVB lijkt dit niet te kunnen. Als je als bond zijnde een onderzoek instelt naar een perfect verlopen pitch invasion, waarbij zelfs geapplaudisseerd is voor de tegenstander, dan snap je er helemaal geen donder van. Het overkwam Willem II, na het bereiken van de finale. 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %