Het seizoen van

Het seizoen van: repressie richting fanatieke supporters

Het (betaald)voetbalseizoen zit er weer op in Nederland. Tijd om terug te blikken op een aantal momenten. De KNVB begon het seizoen furieus door direct de aanval in te zetten op fanatieke supporters. 

De Graafschap was de eerste. De club werd beboet voor de prachtige acties in de nacompetitie. We zijn ook niet gek. Vuurwerk is verboden. Maar de strafmaat was hier des te vreemder. FC Twente, dat rookpotten op het veld gooide, kreeg 7.500 euro boete. De straf voor De Graafschap was dus absurd te noemen. Lees hier verder.

Vervolgens bleef het een tijdje relatief stil rondom het vuurwerk. Opeens kwam het nieuws naar buiten dat Feyenoord één wedstrijd vak S gesloten moest houden. Een absurde straf. Collectief straffen gaat immers rechtstreeks in tegen het normalisatie beleid. 

Afijn. We snappen allemaal dat de KNVB straft voor pyro. Ondanks dat dit sfeerverhogend is en mits goed gebruikt totaal ongevaarlijk, is het nou eenmaal verboden. We moeten allemaal hier stappen in maken. Echter, met een bond als de KNVB lijkt dit niet te kunnen. Als je als bond zijnde een onderzoek instelt naar een perfect verlopen pitch invasion, waarbij zelfs geapplaudisseerd is voor de tegenstander, dan snap je er helemaal geen donder van. Het overkwam Willem II, na het bereiken van de finale. 

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Straf FC Groningen: Geen supporters op Vak-F tegen Twente

  In de actualiteit

  KNVB niet gediend van pitch invasion: boete Willem II

  In de actualiteit

  Boete FC Twente: KNVB kent geen emotie

  In de actualiteit

  Brigata Tifosi: "Sta op tegen de KNVB"