ActueelInterviewsVoetbal in België

Het seizoen van: DOS Kampen

Voor de meeste van deze seizoensoverzichten in Nederland hebben we vooral gekeken naar de hoogste drie niveaus. Maar we maken daar graag een uitzondering voor als het op DOS Kampen aankomt. De Tweedeklasser beleefde een geweldig seizoen en haalde eindelijk de promotie waar al zo lang naar gesnakt is. En dus is volgend jaar de derby van Kampen weer terug. Gelukkig waren de vrienden van Ultras Kampen bereid om dit fijne seizoensoverzicht te maken!

Kampioenen!

Na twintig jaar werd DOS Kampen eindelijk weer eens kampioen. Een kampioenschap waar de hele vereniging al jaren naar snakte. Het hele seizoen stond DOS Kampen bovenaan. Toch bleef de competitie spannend tot het laatste moment. Tijdens een onderling duel tegen directe concurrent Sparta Enschede werd de titel in de laatste speelronde binnengehaald. DOS Kampen keert met dit kampioenschap na vier seizoen afwezigheid terug in de Eerste klasse.

Wen er maar aan!

‘Wen er maar aan’, de kreet van het afgelopen seizoen bij DOS Kampen. De kreet werd al aan het begin van het seizoen in het leven geroepen door een fanatieke DOS-supporter, ‘DOS Kampen bovenaan, wen er maar aan’. DOS wist uiteindelijk het hele seizoen de koppositie vast te houden. De kreet is hierdoor steeds meer gaan leven binnen de stad en vereniging. Inmiddels staat de kreet synoniem voor het kampioensjaar van DOS kampen.

Ultras Kampen

Voor Ultras Kampen was het een seizoen om nooit meer te vergeten. Naast het sportieve hoogtepunt beleefde de groep ook langs de lijn een geweldig seizoen. Het was een van de meeste actieve seizoenen van de supportersgroep. De support maakte een grote groei door dit seizoen. Ook werden er verschillende grote sfeeracties werden georganiseerd. Volgend seizoen zullen ze wederom flink van zich laten horen.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %