Against Modern Football

Het programmaboekje is terug!

In de Hekken Shop

Vorig seizoen tikten we een berichtje over de moord op het programmaboekje bij FC Utrecht. De gratis boekjes die door enthousiaste vrijwilligers werden uitgedeeld werden vervangen door een heuse glossy met de hippe titel ‘FC Today’. Uiteraard moest er elke thuiswedstijd 2 euro neer worden gelegd voor het magazine, want waarom zou je de supporter ook nog maar iets cadeau doen. Om het nog erger te maken werden de vrijwilligers aan de kant gezet en vervangen door uitzendkrachten. Als klap op de vuurpijl probeerde de club ook de adverteerders van de supportersverenigingen te ronselen. Enfin, FC Utrecht deed waar het al jaren mee bezig was: afstand nemen van de achterban.

Gelukkig wint het moderne voetbal niet altijd. Na een collectieve boycot door de supporters kon de club niets anders doen dan de ‘FC Today’ weer omtoveren tot een ouderwets programmaboekje in een formaat dat weer in de broekzak past. Programmaboekjes zoals ze horen te zijn, programmaboekjes die je kunt sparen!

(Dank voor de tip Laurens en succes met verder sparen!)

 

retro voetbalshirts
In de Hekken Shop
Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  In de actualiteit

  50 jaar FC Utrecht: de Aftermovie

  In de actualiteit

  50 jaar FC Utrecht!

  Het seizoen 2019-2020In de actualiteit

  Het seizoen 19-20 van: FC Utrecht