ActueelIn de videotheek

Het grote geld buigt het hoofd voor Lincoln City

Voor het eerst sinds het seizoen 1913/1914 heeft een club afkomstig van het Engelse amateurniveau de kwartfinale van de FA cup weten te bereiken. Lincoln City (5e niveau) slaagde erin om Burnley (Premier League) te verslaan in de achtste finale van de FA cup. Vlak voor tijd kopte Sean Ragget de 0-1 binnen en schreef daarmee geschiedenis. Bovendien is Lincoln City pas de vierde ploeg die dit seizoen een uitoverwinning wist te boeken in het stadion van Burnley. Alleen Arsenal, Swansea City en Manchester City slaagde hier ook in.

Lincoln Cityverslaat Burnley

De amateurs van Lincoln City hadden eerder in het toernooi al tweedeklassers Ipswich Town en Brighton & Hove Albion uitgeschakeld. Het is zeldzame gebeurtenis: het grote geld dat het hoofd moet buigen voor een amateurploeg. Meer dan 3000 supporters van Lincoln City maakte een (voor Engelse begrippen) relatief korte reis van 200 kilometer naar Burnley. Van het doelpunt is in het stadion een zeer vet filmpje gemaakt.

En de thuisblijvers konden bij het stadion van Lincoln City ook een feestje vieren:

https://youtu.be/d3MKKVG3Bnc

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %