Against Modern Football

Het geweldige stadion van de Spurs

Haha, we hebben het natuurlijk niet over dat miljarden gedrocht. We hebben het over het voormalig stadion van de Noord-Londense Club. Tottenham Hotspur sloot twee jaar geleden een bijna 118-jarig hoofdstuk uit de clubgeschiedenis af. Vanaf 1899 spelen de Londenaren hun thuisduels op White Hart Lane, het stadion dat iets meer dan 36.000 toeschouwers kon herbergen. Helaas ging twee jaar terug de definitieve sloopkogel door het Londense icoon heen. Eén van de laatste overgebleven pareltjes in de Premier League.

Anno 2019, wanneer het gedrocht eindelijk is opgeleverd, geilt heel de wereld op een dertien-in-een-dozijn-stadion. Hoogtepunt is bier dat getapt wordt vanaf de onderkant van een glas. Leuk.

Het thuisduel met Manchester United (2-1 winst) was het laatste duel ooit in het karakteristieke stadion. Het stond volledig in het teken van het afscheid van White Hart Lane. Na de wedstrijd betraden supporters massaal het speelveld. Wij selecteerden een greep met de beste foto’s van deze historische gebeurtenis.

 

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Teleurgestelder en trotser dan ooit!

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Spurs away: de weg naar de finale?!

  Columns

  Vanwaar de sympathie voor de Spurs?

  Groundhopping

  Groundhoppen in voetbalstad Londen