Actueel

Het einde van Polonia?

Je zou maar supporter zijn van een meer dan honderdjarige club en er dan van de ene op de andere dag achter komen dat deze ophoudt te bestaan. Dit vreselijke scenario lijkt de waarheid te worden voor de supporters van Polonia Warschau. De reden: een grillige eigenaar die zijn speeltje zat was.

Jozef Wojciechowski was sinds 2006 eigenaar van de club en zoals te doen gebruikelijk kwam hij erachter dat het runnen van een voetbalclub niet hetzelfde is als het runnen van een bedrijf. Nadat hij in het verleden al regelmatig had gedreigd met een afscheid van Polonia en het voetbal maakte hij in juli na weer een jaar zonder titel bekend dat hij de club en de licentie had verkocht.

De nieuwe eigenaar luistert naar de naam Ireneusz Krol en deze heeft tweede divisie club GKS Katowice als speeltje. Door de verkoop ontstaat er een fusieclub die op het hoogste niveau verder gaat als GKS Katowice en dat betekent dat de supporters van Polonia na 101 jaar hun club kwijt zijn.

Dat de nieuwe club nog geen stadion heeft dat voldoet aan de eisen van de hoogste divisie en dat ze in plaats van in Katowice waarschijnlijk ook nog eens een stadion in Warschau (300 kilometer verderop) moeten huren is voor dit soort aasgieren slechts bijzaak.

Er is nog een heel klein beetje hoop voor de supporters van Polonia omdat de bond pas op 2 augustus een definitieve beslissing neemt over de voorgenomen fusie. Of het gezonde verstand het gaat winnen van de zak geld wagen wij echter te betwijfelen.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %