In de actualiteit

Het Eibar-model

In de Hekken Shop

Ondanks twee op eigen kracht verdiende promoties moest Eibar alle zeilen bijzetten om op het hoogste Spaanse voetbalniveau actief te kunnen zijn. Volgens de regels moest de financieel kerngezonde club een kleine twee miljoen euro extra op de bank hebben om aan de regels te voldoen. De club bedacht een aandelenplan en dat bleek een gouden greep. De club groeide van 1.800 naar 10.000 aandeelhouders die uit alle windstreken van de wereld komen en speelde dankzij die mensen vorig seizoen in de Primera Division.

Na de promotie degradeerde de club afgelopen seizoen op doelsaldo naar het tweede niveau, maar mocht dankzij financieel gerommel bij Elche toch in de Primera Division blijven. Dit gaat ze tot op heden goed af, na twee wedstrijden is de club gedeeld koploper in Spanje. Met dank aan al die aandeelhouders!

The Guardian maakte een mooie reportage over dit opmerkelijke verhaal.

(Dank Sven)

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Aupa Eibar!

In de actualiteit

Voetbalclub Eibar gestraft voor z’n succes?