In de videotheek

Het afscheid van The Kop

Denk je aan Liverpool, dan denk je aan ‘The Kop’. Deze staantribune was decennia lang het walhalla onder de staantribunes en er is op de wereld geen voetbalsupporter te vinden die nog nooit van ‘The Kop’ heeft gehoord.

Aan alle mooie dingen komt een einde, zo ook aan deze schitterende tribune. Anfield Road werd in 1994 omgebouwd tot een stadion met alleen maar zitplaatsen. Dit gebeurde uiteraard niet voordat er gepast wijze afscheid werd genomen van de tribune die tot op de dag van vandaag een plek heeft in het collectieve geheugen van iedere voetbalsupporter op deze aardkloot.

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
ColumnsIn de actualiteit

Column: Stapelverliefd op dit Liverpool

Against Modern Football

Zucht

GroundhoppingIn de fotoreportages

Sfeer snuiven bij Everton

In de geschiedenisboekenIn de videotheek

Kijktip: Noord Korea op het WK 1966