6876144411_2835ea0a02_b

We zijn groot voorstanders van petities met een echt doel. Of deze petities uiteindelijk het doel bereiken waarvoor ze in zijn gezet is een ander verhaal, maar een massaal ondertekende petitie zet mensen wel aan tot nadenken en veroorzaakt hopelijk genoeg politieke druk om het volk op het pluche zenuwachtig te maken.

Via onze maat @mennopot kwamen we uit bij een recent opgezette petitie gericht aan de KNVB. De samenstellers roepen de voetbalbond op om deelname aan het WK 2022 in Qatar te heroverwegen. Niet omdat het er te heet is om te voetballen of omdat het WK in de winter plaats zou moeten vinden, maar wel omdat de oliestaat zich schuldig maakt aan de stelselmatige uitbuiting van gastarbeiders die als slaven behandeld worden. Zo’n vierhonderd arbeiders kwamen de afgelopen twee jaar om het leven omwille van een zogenaamd voetbalfeest als het wereldkampioenschap voetbal.

De mensen achter de petitie sluiten hun oproep tot ondertekening af met duidelijke teksten:

Door “Oranje”, één van de smaakmakers van het internationale voetbal, terug te trekken geeft Nederland een krachtig signaal af naar de overkoepelende organisatie FIFA en naar Qatar.
Verandering, verbetering en vooral: het voorkomen van nóg meer doden is dan mogelijk!

Wij sluiten ons hier van harte bij aan. Een voetbalfeest vieren over de ruggen van de dan duizenden doden zou een regelrechte schande zijn en zou er tevens voor zorgen dat niemand, maar dan ook niemand de KNVB ooit nog serieus hoeft te nemen.

TEKEN DIE PETITIE EN LAAT DE KNVB WETEN DAT NIETS DOEN GEEN OPTIE MAG ZIJN!

(Foto van Hassan Abdullah Al Thawadi, voorzitter comité Qatar 2022 via Vinod Divakaran)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.