In de actualiteit

Hekkenhangen in Heerenveense cel

Daar hang je dan met je goede gedrag. In de hekken van een Heerenveense cel welteverstaan. Een groep Feyenoord-fans dacht zondag ook zonder wedstrijdkaartje een paar pintjes achterover te kunnen tikken in Heerenveen voorafgaand aan de wedstrijd van hun club tegen de plaatselijke SC. Dachten ze, want binnen de kortste keren begeleidden agenten ze naar een arrestantenbusje. De reden? Burgemeester Tjeerd van der Zwan wilde koste wat kost de wedstrijddag ordelijk laten verlopen en liet daarom geen Feyenoord-supporters zonder wedstrijdkaartje toe in zijn stad. Dat daar meer politie-inzet dan tijdens de bekerfinale en een leger aan leden van de Koninklijke Marechaussee voor nodig was; ach, de belastingbetaler betaalt, nietwaar? En laten we het dan ook maar niet hebben over de kilometers lange files op de A6 en A7 die door controles van de politie ontstonden. Voetbal wordt dus zelfs in het normaal gesproken zo gemoedelijke Heerenveen verpest.

Enfin. Terug naar de in de cel hangende Feyenoorders. Een voor een druppelden ze de testcel van de politie binnen. De dienstdoende waakagent had blijkbaar een goede dag en vroeg een aantal ‘mee te werken voor de interne nieuwsbrief’. Op de vraag of-ie het kiekje dan wel even door wilde mailen, gaf hij gewoon gehoor. Waarvoor hulde. Uiteraard deed hij dat met bijbehorende felicitaties voor het behalen van de voorronde Champions League.

Een groepje Feyenoorders hangt in de hekken van een Heerenveense cel

Mail van agent aan een van de aangehouden Feyenoord-fans

Mail van agent aan een van de aangehouden Feyenoord-fans

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Joris van Duin
Over de schrijver

Werd als klein jongetje in De Baandert verliefd op Fortuna Sittard. Tegenwoordig freelance journalist en fanatiek groundhopper.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Knuffelactie in De Kuip: kippenvel!

  In de Boeken

  Feyenoord-tatoeages: de liefde vereeuwigd

  In de actualiteit

  Feyenoord in Beer Sheva

  In de actualiteit

  Hapoel Beer Sheva: Feyenoord naar Israël