Actueel

Hein = NAC

 BUx1UywCIAIYqFu.jpg large

Hein van Poppel. Wereldberoemd in Breda, begonnen als krokettenverkoper aan de Beatrixstraat en geëindigd als vlaggen- en vaandeldrager van NAC. In de 40 (!) jaren daartussen was hij terreinknecht, vrijwilliger en nog veel meer. De laatste jaren komt Hein na elke wedstrijd de cornervlaggen ophalen, knikt nog eens naar het publiek en drukt plichtsgetrouw de vlag in de lucht.

hein van poppel

Na zondag is daar verandering in gekomen. Tegen AZ maakte Hein z’n laatste rondje voor NAC. De laatste jaren heeft ie met een aantal tegenslagen in de familiesfeer te maken gehad en is hij ernstig ziek geworden. De NAC-fans gunden hem na een afscheidswedstrijd ook een megadoek, maar een brand leek het feest te verpesten. Sponsors en supporters sprongen in de bres en binnen enkele dagen was een nieuw doek geboren. Dat ging ongeveer zo:

Het eindresultaat mag er zijn. Het was een prachtig eerbetoon voor een schitterende man. Hein deed niets voor zichzelf; hij deed het voor zijn club, zijn liefde, zijn NAC. Mensen als hij behoren tot een uitstervend ras. We wensen Hein een mooie en liefdevolle oude dag toe.

Hein, bedankt!

(Foto’s via F7Breda en @maxpijnenburg_)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %