In de actualiteit

Hein = NAC

 BUx1UywCIAIYqFu.jpg large

Hein van Poppel. Wereldberoemd in Breda, begonnen als krokettenverkoper aan de Beatrixstraat en geëindigd als vlaggen- en vaandeldrager van NAC. In de 40 (!) jaren daartussen was hij terreinknecht, vrijwilliger en nog veel meer. De laatste jaren komt Hein na elke wedstrijd de cornervlaggen ophalen, knikt nog eens naar het publiek en drukt plichtsgetrouw de vlag in de lucht.

hein van poppel

Na zondag is daar verandering in gekomen. Tegen AZ maakte Hein z’n laatste rondje voor NAC. De laatste jaren heeft ie met een aantal tegenslagen in de familiesfeer te maken gehad en is hij ernstig ziek geworden. De NAC-fans gunden hem na een afscheidswedstrijd ook een megadoek, maar een brand leek het feest te verpesten. Sponsors en supporters sprongen in de bres en binnen enkele dagen was een nieuw doek geboren. Dat ging ongeveer zo:

Het eindresultaat mag er zijn. Het was een prachtig eerbetoon voor een schitterende man. Hein deed niets voor zichzelf; hij deed het voor zijn club, zijn liefde, zijn NAC. Mensen als hij behoren tot een uitstervend ras. We wensen Hein een mooie en liefdevolle oude dag toe.

Hein, bedankt!

(Foto’s via F7Breda en @maxpijnenburg_)

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Jannes van Roermund
Over de schrijver

Jannes van Roermund is fan van NAC. Hij werd journalist vanwege voetbal en leerde dat er meer was. Gelukkig bleef de passie. Voor In de Hekken schrijft hij over politiegeweld, de KNVB en de farce Qatar. "Ronaldo en Messi zullen schitteren op een massagraf."
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Gastvrij FC Volendam: NAC Breda met 1400 uitsupporters naar de Dijk

  In de actualiteit

  Toch geen actie bij NAC Breda ondanks verhoging bierprijs

  In de videotheek

  NAC Breda is nog niet begraven

  België & NederlandGroundhoppingIn de fotoreportages

  Een avondje NAC