In de actualiteit

Heerlijke waanzin in Boekarest

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Als je denkt dat het in het Nederlandse voetbal al een zooitje is (denk: voetbalpiramide, volwassen mannen met oranje pruiken en opblaastieten) dan is het goed om eens naar Roemenië te kijken. Daar spelen nu bijvoorbeeld twee clubs onder de naam Steaua Boekarest. Het nieuwe Steaua is actief vanaf 1998 en kreeg in januari te horen dat het niet langer onder de historische naam mag spelen omdat CSA Steaua dat nu in de vierde divisie speelt de rechten heeft op de naam en de historie. Steaua werd in 1947 opgericht door het Roemeense leger en die waren het niet eens met de nieuwe koers van de club. De controversiële eigenaar Gigi Becali maakte de club los van het leger, waardoor het leger zich genoodzaakt voelde om een doorstart te maken. Het “nieuwe” Steaua speelt haar wedstrijden nu in de vierde divisie en kwam afgelopen weekend aartsrivaal Rapid Boekarest tegen. Rapid speelt tegenwoordig dan weer in de vierde divisie omdat de club na jarenlang wanbeleid failliet werd verklaard. Die bizarre samenloop van omstandigheden zorgden ervoor dat de ‘Eeuwige Derby’ nu dus plaatsvond op een veel lager niveau dan normaal. Een lager niveau op het veld trouwens, want er omheen was het ouderwetsch heerlijk!

https://www.youtube.com/watch?v=6rPlOYmMa-I

https://www.youtube.com/watch?v=JJY2tp5nmEo

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Derby Days

  Eeuwige derby van Sofia: corteo's, tifo's en vuurwerk

  In de videotheek

  De Eeuwige Derby

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 21)

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 20)