ActueelAmateurvoetbal

Heerlijke pyro bij kampioensfeest in ‘s-Gravendeel

Eerder dit seizoen was In de Hekken aanwezig bij de derby tussen ’s-Gravendeel en Binnenmaas (klik!). Zaterdag 25 mei zijn we weer in ’s-Gravendeel, de onder-17 van de plaatselijke VV speelt een kampioenswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Kethel Spaland. De middag heeft ons in ieder geval heerlijke beelden opgeleverd!

Kampioenszenuwen

De wedstrijd staat om 12 uur gepland. Het tijdstip weerhoudt vele mensen niet om even een bezoekje te brengen aan Sportpark De Trekdam. De thuisploeg heeft genoeg aan een punt om de titel binnen te slepen. Aangezien Kethel Spaland uit Schiedam geen hoogvlieger is, zou je een simpel middagje verwachten voor de koploper. Niets is minder waar, ballen worden naar voren geknoerd en de sfeer wordt steeds negatiever.

Pyrofestijn

Na een bloedeloze eerste helft, begint het tweede bedrijf goed. De thuisploeg maakt snel een goal en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Tóch brengt Spaland de spanning terug met een weergaloze lob. De toeschouwers morren wat, maar enkele minuten later zet ’s-Gravendeel de 2-1 op het scorebord. Enkele jongeren zorgen na het laatste fluitsignaal voor een heerlijke sfeeractie. Fakkels, rookpotten en vuurwerk worden tevoorschijn gehaald en iedereen die ’s-Gravendeel lief heeft, viert feest! De sfeeractie vindt plaats op een stuk land vlak naast het complex. Alleen een slootje scheidt het voetbalveld en de supporters die voor de actie verantwoordelijk zijn. Dit alles omdat de club een boete zou riskeren als er vuurwerk op het complex wordt afgestoken.

Zonde, maar de spelers hebben in ieder geval de steun kunnen ervaren. Een kampioensfeest om niet te vergeten! Vooral voor sommige toeschouwers die zagen hoe een oude man rookpotten richting de supporters trapte en hoe één van hen met een pak vruchtensap een brandende struik wilde blussen. Amateurvoetbal blijft speciaal!

Danny Otto
Trotse supporter van ADO Den Haag, aanwezig op vak O (Midden-Noord). Enorme voetballiefhebber die bij elke buitenlandse trip de voetbalcultuur wil proeven.

Reageren is niet mogelijk.

0 %