ActueelAgainst Modern Football

Hartlepool moet weer ’the town’s club’ worden

In navolging van onder meer Huddersfield Town, Bradford City en Walsall FC gaat ook League One-club Hartlepool United de prijzen voor seizoenkaarten fors omlaag brengen. Nadat Huddersfield (16.000) en Bradford (14.000) de toeschouwersaantallen al hebben zien verdubbelen sinds de prijzen fors omlaag gegaan zijn, probeert Hartlepool hetzelfde.

Hartlepool zal het nodig hebben, want de club zal zonder een grotere en vooral jongere achterban moeite hebben om te kunnen blijven bestaan. Vorig jaar trokken gemiddeld nog geen 3.000 supporters naar het stadion. De havenstad met 90.000 inwoners ligt ingeklemd tussen Sunderland en Middlesbrough in het noorden van Engeland. Naast de concurrentie van deze veel grotere clubs, heeft de regio ook nog eens te kampen met hoge werkloosheid.

Om het tij van teruglopende bezoekersaantallen te keren, heeft de club een actie op touw gezet. Als er 4000 seizoenkaarten worden verkocht betaalt de supporter 100 pond voor de jaarkaart. Bij 3000 verkochte seizoenkaarten zal de prijs 200 pond worden. In de competitie die 23 thuiswedstrijden telt, wordt dus maar 4,34 of 8,68 per wedstrijd betaald. Kaarten voor kinderen zijn nog goedkoper. Voor 50 euro ga je als 18-minner naar iedere thuiswedstrijd op Victoria Park.

Vooralsnog lijkt het plan te werken. In de eerste tien dagen verkochten The Pools al 2000 kaarten. Het lijkt er dan ook op dat Hartlepool United FC dan weer daadwerkelijk ‘the town’s club’ wordt. Verder is het te hopen dat de terugkeer naar normale prijzen door steeds meer clubs zal worden doorgevoerd. Het is hard nodig in het land waar de gemiddelde seizoenkaart in League Two nog altijd een stuk duurder is dan dezelfde kaart in de Eredivisie.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %