In de actualiteit

Haat en nijd in Noord-Londen

Je hebt van die stadsderby’s die eigenlijk altijd wel beladen zijn. We kennen onder andere Boca Juniors – River Plate, Celtic – Rangers en Fenerbahçe – Galatasaray. Dé wedstrijd van Londen is natuurlijk Arsenal – Tottenham Hotspur. Doordat deze twee clubs in de derde ronde van de FA Cup aan elkaar verbonden werden konden we genieten van een extra editie dit seizoen. Het is alweer twee weken geleden maar er gebeurde genoeg om over na te praten.

Vóór de wedstrijd leek het al raak: Thomas Vermaelen, de aanvoerder van Arsenal werd vastgelegd terwijl hij het vaantje van de aartsrivaal omdraaide. Dit zag er op beelden zo echt uit dat het meteen ophef veroorzaakte. Later kwam naar buiten dat het onderstaande filmpje mooi gemanipuleerd was door een Arsenal-supporter…

Toen Arsenal speler Theo Walcott in de blessuretijd geblesseerd per brancard het veld moest verlaten liet hij aan de supporters van de Spurs nog even zien wat de tussenstand was.

arsenal

Toen het uiteindelijk ook 2-0 bleef en de fans het Emirates Stadium verlieten, interviewde ArsenalFanTV enkele supporters van The Gunners. Toen werd de haat jegens de Spurs pas echt duidelijk.

Laat dit voor de Tottenham fans een aanleiding zijn om revanche te nemen op 15 maart als ze Arsenal ontvangen op White Hart Lane. Het is een datum die nu al in de agenda’s genoteerd moet worden!

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Tristan
Over de schrijver

Geeft pas sinds een aantal jaar toe dat voetbal een belangrijk onderdeel in zijn leven is en vindt het spelletje zelf meestal bijzaak. Cultuur in het algemeen is een fascinatie voor hem en hij houdt van echte culthelden. Hij heeft een kritische kijk op de maatschappij en het moderne voetbal maar zeurt nooit. Is gepassioneerd bezig met video en fotografie, en krijgt er ook nog eens voor betaald.
  Ook leuk om te lezen...
  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Teleurgestelder en trotser dan ooit!

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Spurs away: de weg naar de finale?!

  In de actualiteit

  Visit Rwanda: malafide sponsor van Arsenal

  Against Modern Football

  Het geweldige stadion van de Spurs