Actueel

Haat en nijd in Noord-Londen

Je hebt van die stadsderby’s die eigenlijk altijd wel beladen zijn. We kennen onder andere Boca Juniors – River Plate, Celtic – Rangers en Fenerbahçe – Galatasaray. Dé wedstrijd van Londen is natuurlijk Arsenal – Tottenham Hotspur. Doordat deze twee clubs in de derde ronde van de FA Cup aan elkaar verbonden werden konden we genieten van een extra editie dit seizoen. Het is alweer twee weken geleden maar er gebeurde genoeg om over na te praten.

Vóór de wedstrijd leek het al raak: Thomas Vermaelen, de aanvoerder van Arsenal werd vastgelegd terwijl hij het vaantje van de aartsrivaal omdraaide. Dit zag er op beelden zo echt uit dat het meteen ophef veroorzaakte. Later kwam naar buiten dat het onderstaande filmpje mooi gemanipuleerd was door een Arsenal-supporter…

Toen Arsenal speler Theo Walcott in de blessuretijd geblesseerd per brancard het veld moest verlaten liet hij aan de supporters van de Spurs nog even zien wat de tussenstand was.

arsenal

Toen het uiteindelijk ook 2-0 bleef en de fans het Emirates Stadium verlieten, interviewde ArsenalFanTV enkele supporters van The Gunners. Toen werd de haat jegens de Spurs pas echt duidelijk.

Laat dit voor de Tottenham fans een aanleiding zijn om revanche te nemen op 15 maart als ze Arsenal ontvangen op White Hart Lane. Het is een datum die nu al in de agenda’s genoteerd moet worden!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %