Groundhopping

Groundhoppers massaal naar de heilige graal voor benefietpotje

Op vrijdag 22 juli schudde de hele groundhopscene wakker. Mensen wisten niet hoe snel ze hun agenda erbij moesten pakken. De Wageningse Berg kon eindelijk weer met een wedstrijd gevinckt worden. Deze klassieke bak was natuurlijk tot 1992 de thuishaven van FC Wageningen. Dit is een stadion waar de meeste mensen met een warm gevoel aan terugdenken. Op 17 september kon er eindelijk weer eens aan die oude sfeer geproefd worden.

Een enthousiaste vrijwilliger laat ons uitgebreid alle shirtjes en teamfoto’s zien, waardoor je jezelf even in 1990 waant. Elke keer als clubs op trainingskamp komen in Wageningen geven ze een shirt af. Er hangen o.a. shirts van Osasuna, Deinze en Preussen Münster. Om 14:00 stonden DSV Concordia en SV Rap aan de aftrap van de replay van de bekerfinale uit 1906. De winnaar krijgt een replica van de ‘Holdertbeker’ die al bijna 120 jaar historie kent. De Wageningse Berg kan de laatste jaren maar amper bezocht worden met wedstrijden, omdat er bijna nooit een potje wordt gespeeld. Dit was dus de uitgelezen kans om dit pareltje te bezoeken. In de Hekken was er uiteraard ook bij!

Marti Meijers
Begonnen met groundhoppen in Dalymount Park waar het vuur is gaan branden voor nog meer avonturen. Voetballiefhebber in hart en nieren van Champions League tot aan 3e klasse zaterdag. Trotse eigenaar van een gebruikte Franse voetbal uit het jaar 1910.

Reageren is niet mogelijk.

0 %