In de videotheek

Grote derby in Polen

Afgelopen weekend stond de Poolse derby tussen de twee beruchte ploegen Lech Poznan en Legia Warschau weer op het programma. Waar het voor Poolse begrippen vanwege een gebrek aan tifo’s op visueel gebied wellicht een beetje tegenviel, was het vocaal weer top van beide kanten. Ook de pyroshow in het uitvak was van grote klasse. De bezoekers uit Warschau gingen er met de drie punten vandoor.

https://www.youtube.com/watch?v=EFd6Q_o5XAg

Over de schrijver

Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.
Ook leuk om te lezen...
Dossier Balkan

FK Vardar: recordkampioen in grote problemen

GroundhoppingSlowakije

Spartak Trnava: een heet Europees avondje

In de actualiteitIn de Boeken

Plavi: ontspannen leesvoer voor de liefhebber

Polen

De Poolse supporterscultuur van de jaren 90 bij GKS Katowice