Actueel

Gepaste straf

1860

Een Duitse rechter heeft twee supporters van 1860 Munchen veroordeeld tot het kopen van Bayern München merchandising voor een Bayern-supporter die ze eerder laf hadden overvallen.

Rechter Karin Jung, zelf ook supporter van 1860,  gaf de boefjes twee keuzes: of 15 maanden de cel in, of nieuwe Bayern-spullen kopen voor de jongen die ze in augustus 2014 bij een treinstation beroofden van zijn jas, shirt en pet.

Volgens Jung was de keuze een zeer pijnlijke voor de weinig berouw tonende supporters, maar kozen ze uiteindelijk wel eieren voor hun geld. De rechter kwam in samenspraak met het slachtoffer tot deze beslissing, die een oog om oog en tand om tand oplossing wel zag als gepaste straf. Naast nieuwe kleding kreeg hij ook nog 1000 euro schadevergoeding en excuses van zijn rivalen.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %