Actueel

Gemeente Zwolle gooit roet in het eten voor PEC-supporters

Honderden of misschien wel duizenden Zwollenaren keken uit naar de laatste Eredivisiewedstrijd van het seizoen 2023/24. Nog één keer trekt clublegende Bram van Polen zijn schoenen aan voor een professionele voetbalwedstrijd. Er zou een ‘Walk to the Stadium’ (corteo) op de planning staan, maar de Gemeente Zwolle gooit roet in het eten voor de voetbalsupporters.

14.30 uur staat de wedstrijd PEC Zwolle – FC Twente op het programma. Qua sportieve belangen niet meer heel boeiend voor de thuisploeg, maar de Blauwvingers zijn erbij gebaat Van Polen een mooi afscheid te verzorgen. Toch gooit de lokale driehoek (politie, burgemeester en OM) roet in het eten. “Het is niet gelukt om afspraken met supporters te maken over een goed en veilig verloop van de mars”, zo leest het op de website van de gemeente.

Burgemeester Peter Snijders legt op de site uit hoe het zit. “Het is jammer dat dit besluit nodig is, want er was bereidheid om onder voorwaarden deze mars toe te staan. Ook omdat PEC Zwolle zondag haar laatste wedstrijd van dit seizoen speelt en er afscheid genomen wordt van Bram van Polen. Maar dan is het wel belangrijk dat we met elkaar afspraken kunnen maken voor een ordentelijk verloop. Dat doen we bij iedereen die iets organiseert in deze stad”, aldus de burgemeester van de Overijsselse hoofdstad.

Gekke beslissing, zeker gezien de vorige keer goed ging. Qua normalisatie is dit weer stapje terug en dat is jammer nu laatste tijd rustig is rondom supportersproblematiek.

Estéban den Toom
Student journalistiek aan Windesheim in Zwolle. Gaat naar zowel uit- als thuiswedstrijden van de lokale PeeEeCee. Gek van stadions, supporters en voetbalcultuur.

Reageren is niet mogelijk.

0 %