In de actualiteit

Gelderse derby 2012

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Afgelopen zondag, eindelijk weer voetbal. En niet zomaar een wedstrijd op het programma, de Gelderse derby. N.E.C. won voor het eerst sinds 1979 weer in Arnhem. En dat is heel lang, zeker wanneer het je grootste rivaal is. Dan doet het extra pijn om zo lang droog te staan. Schitterend was dan ook de ontlading bij de spelers na de 0-1 van Leroy George, nog mooier was het om te zien hoe het uitvak ontplofte. In 1979 konden de NEC’ers nog massaal in de hekken hangen na een goal op Nieuw Monnikenhuizen, het enige smetje op deze overwinning is dan ook dat dit in het Gelredome niet meer kan. Maar dat mag uiteraard de pret niet drukken. En wij feliciteren de mannen van N.E.C. via deze weg.

Ondanks dat Nijmegenaren deze altijd beladen derby wonnen, en zo het seizoen alvast wat glans hebben gegeven, was ons mooiste moment van deze dag het hart onder de riem voor “Mister Vitesse” Theo Bos. Waar eerder al de supporters van PSV en Feyenoord zich van hun beste kant lieten zien om zieke supporters te steunen, waren het ditmaal de Nijmegenaren en de geel-zwarten die een schitterend eerbetoon aan iemand gaven. Op dat moment tellen clubkleuren heel even niet. Kippenvel, vond ook John van den Brom. Kijkt u mee (kan niet op de site omdat EL het insluiten van het filmpje tegenhoudt. Tegen moderne betaalzenders!).

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Het seizoen 19-20 van: NEC

  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: De Friese spandoekenstrijd, een onbedoelde traditie

  In de actualiteitIn de videotheek

  Vitesse-supporters vieren verjaardag 'Ernems trots' met sfeeractie

  In de actualiteit

  Amateurliefde: Lorenzo Davids gaat de kelderklasse in