In de actualiteit

Gelderse derby 2012

In de Hekken Shop

Afgelopen zondag, eindelijk weer voetbal. En niet zomaar een wedstrijd op het programma, de Gelderse derby. N.E.C. won voor het eerst sinds 1979 weer in Arnhem. En dat is heel lang, zeker wanneer het je grootste rivaal is. Dan doet het extra pijn om zo lang droog te staan. Schitterend was dan ook de ontlading bij de spelers na de 0-1 van Leroy George, nog mooier was het om te zien hoe het uitvak ontplofte. In 1979 konden de NEC’ers nog massaal in de hekken hangen na een goal op Nieuw Monnikenhuizen, het enige smetje op deze overwinning is dan ook dat dit in het Gelredome niet meer kan. Maar dat mag uiteraard de pret niet drukken. En wij feliciteren de mannen van N.E.C. via deze weg.

Ondanks dat Nijmegenaren deze altijd beladen derby wonnen, en zo het seizoen alvast wat glans hebben gegeven, was ons mooiste moment van deze dag het hart onder de riem voor “Mister Vitesse” Theo Bos. Waar eerder al de supporters van PSV en Feyenoord zich van hun beste kant lieten zien om zieke supporters te steunen, waren het ditmaal de Nijmegenaren en de geel-zwarten die een schitterend eerbetoon aan iemand gaven. Op dat moment tellen clubkleuren heel even niet. Kippenvel, vond ook John van den Brom. Kijkt u mee (kan niet op de site omdat EL het insluiten van het filmpje tegenhoudt. Tegen moderne betaalzenders!).

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Legio Noviomagum en HKN vieren 120 jaar NEC Nijmegen

In de actualiteitIn gesprek met

In gesprek met: Ryan Koolwijk

Derby Days

Stem op de top 50 grootste voetbalderby's ter wereld

In gesprek met

In gesprek met: Calvin Jong-A-Pin