Actueel

Geen oranjemars in Lyon

Hoewel de halve finale in Lyon op punt van beginnen staat, klopt ons voetbalhart voor de vrouwen niet sneller. Even goede vrienden als je dat wel doet natuurlijk. Wees dan ook niet bang, we gaan het vrouwenvoetbal hier niet afkraken. Dat doen we immers met korfbal ook niet. We zijn overigens wel verbaasd over de vele verontwaardiging die is ontstaan naar aanleiding van het aflasten van de oranjemars. 

Oranjemars

De Oranjemars is helemaal hip. Al jaar en dag loopt er een meute mee met het Nederlands Elftal. Bij de mannen heeft dit zijn intreden gedaan. De vrouwen hebben dit bij het EK in eigen land overgenomen.

In Radio 1 werd zelfs opgeroepen tot het omzeilen van dit verbod. Ongelofelijk hoe hypocriet de media aankijkt tegen Nederlanders die enerzijds het Nederlands (vrouwen)elftal bezoeken. En anderzijds supporter die hun eigen club bezoeken. Het verbod is er immers omdat Lyon pas geleden een aanslag te verwerken heeft gehad. De media acht het dus geoorloofd dat mensen dit omzeilen. Bovendien is het twintig kilometer lopen, maar dat terzijde.

Dan denken we even aan het voorbeelden van Willem II op bezoek bij Ajax en NEC op bezoek in Maastricht. Daar reizen supporters hun club achterna, volgens de afgesproken dienstregeling, en krijgen dan te maken met absurd politieoptreden. Daar horen we heel Nederland helemaal niet over.

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %