Against Modern Football

Game, Set & Match Dortmund

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

De supporters van Borussia Dortmund maakten gisteravond bij de bekerwedstrijd bij VfB Stuttgart een briljant statement tegen de dure kaartprijzen voor de bezoekende supporters. De goedkoopste staanplaatsen in Stuttgart waren €19,50 en voor een zitplaats betaalde je minimaal €38,50 (prijzen waarvan we hier eigenlijk al niet meer schrikken helaas). Omdat voetbal niet alleen voor de rijken weggelegd moet zijn bleven 400 man de eerste 20 minuten buiten het stadion, om vervolgens met een heerlijk statement te komen!

https://www.youtube.com/watch?v=TdaItBFdr-k

De actie had veel weg van de actie van Sevilla-supporters een paar jaar geleden tegen de verdeling van de TV-gelden in Spanje, maar het ergens niet mee eens zijn op deze manier uiten kan wat ons betreft niet vaak genoeg.

Het is qua verdeling van TV-gelden in Spanje nog altijd een zooitje en de solidariteit onder clubs is ver te zoeken. Daarom is deze fantastische (uit noodzaak geboren) actie van de supporters van Sevilla nog altijd erg actueel!

Geplaatst door In de Hekken op zaterdag 11 juli 2015

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  In de actualiteit

  Dortmund ziet titel verdwijnen na pijnlijk verlies in Kohlenpott-derby

  Support vanuit het buitenland

  Support vanuit het buitenland #7: Florian uit Dortmund

  In de actualiteit

  Rondje langs de velden (week 10)