Against Modern Football

Game, Set & Match Dortmund

De supporters van Borussia Dortmund maakten gisteravond bij de bekerwedstrijd bij VfB Stuttgart een briljant statement tegen de dure kaartprijzen voor de bezoekende supporters. De goedkoopste staanplaatsen in Stuttgart waren €19,50 en voor een zitplaats betaalde je minimaal €38,50 (prijzen waarvan we hier eigenlijk al niet meer schrikken helaas). Omdat voetbal niet alleen voor de rijken weggelegd moet zijn bleven 400 man de eerste 20 minuten buiten het stadion, om vervolgens met een heerlijk statement te komen!

https://www.youtube.com/watch?v=TdaItBFdr-k

De actie had veel weg van de actie van Sevilla-supporters een paar jaar geleden tegen de verdeling van de TV-gelden in Spanje, maar het ergens niet mee eens zijn op deze manier uiten kan wat ons betreft niet vaak genoeg.

Het is qua verdeling van TV-gelden in Spanje nog altijd een zooitje en de solidariteit onder clubs is ver te zoeken. Daarom is deze fantastische (uit noodzaak geboren) actie van de supporters van Sevilla nog altijd erg actueel!

Geplaatst door In de Hekken op zaterdag 11 juli 2015

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %