In de actualiteit

FUCK KUNSTGRAS!

fuck kunstgras 1

Afgelopen weekend was er wat onrust in het uitvak van Willem II bij SC Heerenveen. De Tilburgers hadden een doek meegenomen met daarop de tekst “FUCK KUNSTGRAS” en nadat dit doek in eerste instantie goed was gekeurd (ook al iets om jeuk van te krijgen) door de thuisclub kreeg men na het ophangen wat moeite met het woordje “FUCK”.

De jongens van TILBO.com waren erbij en vielen van de ene in de andere verbazing:

Er ontstond een zielig touw-trek gevecht waarin de supporters het moesten afleggen tegen de stewards. Het gedrag van de Heerenveen stewards was ontoelaatbaar. Er viel geen woord met ze te wisselen (en dat kwam niet door hun taalvaardigheid) of een compromis te sluiten. Het enige wat ze deden was duwen en trekken om het doek te bemachtigen. Uiteindelijk hebben ze met veel moeite het doek afgepakt van de supporters. In Nederland hebben we de afspraak dat op spandoeken geen discriminerende teksten mogen staan. Daar denken ze in Friesland blijkbaar heel anders over. Een spandoek is de enige manier voor supporters om hun mening te uiten in een stadion. Echter geldt de wet “vrijheid van meningsuiting” niet in Heerenveen. Na onze ervaringen in Kerkrade hadden we verwacht dat het niet nog triester kon worden. Helaas bleek dat wel zo te zijn.

Zo gaat dat dus in Nederland. Supporters zijn wekelijks overgeleverd aan de volstrekte willekeur van de Nederlandse stadionbeveiligers, die zich met grote regelmaat misdragen ten opzichte van het publiek dat ze eigenlijk zouden moeten dienen.

(Foto met dank aan feanfans.nl)

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Start de normalisatie: supporters Heerenveen rijden verkeerd, krijgen stadionverbod

  België & Nederland

  Derby van het Noorden overschaduwd door stadionverboden Heerenveen

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 37

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 34