Against Modern Football

Fox Sports: Ons voetbal

Gisteren verstuurden alle clubs uit het Betaald Voetbal in Nederland en Fox Sports een gezamenlijke brief. Ook was er een bijpassend filmpje gemaakt. Toegegeven, de boodschap is prima en het ziet er gelikt uit. Maar Fox Sports: Ons Voetbal? 

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1259016406953275399?s=20

Ons Voetbal

Als we het hebben over ”Ons Voetbal” dan hebben we het over zaterdagavond 8 uur. Of zondagmiddag half drie. Niet zaterdag 18.30 en 20.45 of zondagochtend 12.15 of zondagavond 16.45 of 20.00. Niet maandagavond 20.00.

We hebben het dan over bekerwedstrijden om 8 uur. En niet op supporters onmogelijke tijdstippen van 18.30 of 20.45.

Fox Sports laat op meerdere vlakken zien niets van ”ons voetbal” te begrijpen. Zo trapt Hans Kraay in februari nog een goedbedoelde actie van PSV supporters de grond in. Zij gaven hun ploeg, met fakkels en ander vuurwerk, een steuntje in de rug. Kraay vond het allemaal maar overdreven gedoe.

Enkele dagen later was er het merkwaardige incident met Mohamed Ihattaren. Daar zorgde Fox hoogstpersoonlijk voor Fake News. ADO supporters kregen onterecht ladingen kritiek over zich heen.

Vorig seizoen gooiden Fox Sports samen met de KNVB het gehele speelschema om voor Ajax. Dat de club uit de hoofdstad zo goed mogelijk ondersteund moest worden in een historisch Europees seizoen, is terecht. Echter gooide Fox Sports vervolgens het gehele speelschema om, omdat er anders op zondagavond 16.45 geen wedstrijd op TV zou zijn.

Fox Sports, het is ons voetbal!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %