Het maakt eigenlijk niet uit op welk niveau je in Polen een derby bezoekt, de Poolse Ultracultuur is overal te vinden. Wojciech Kręcki legde voor ons de allereerste derby, op het zevende Poolse voetbalniveau, tussen UKS Lider Swarzędz en SSNC Meblorz Swarzędz vast. dit zorgde voor hele zalig foto’s!

Jongste club met grootste supportersschare

SSNC Meblorz Swarzędz is 2013 opgericht in een kleine stadje genaamd Swarzędz. Het stadje, met nog geen 30.000, kent drie voetbalclubs:

  • Unia Swarzędz (5e niveau)
  • UKS Lider Swarzędz (7e niveau)
  • SSNC Meblorz Swarzędz (7e niveau)

Hoewel Meblorz Swarzędz de jongeste voetbalclub is uit Swarzędz, kan het rekenen op de steun van een grote groep supporters, meeste hiervan zijn onderdeel van ultrasgroep van Lech Poznan.

Poolse Ultracultuur

Kan je geen genoeg krijgen van Poolse Ultracultuur? Bekijk dan ook het fotoverslag van Miedź Legnica – Slask Wroclaw.

Sander Wesdijk
Mijn naam is Sander Wesdijk en ik heb een passie voor voetbal, reizen en fotografie. In het weekend volg ik meestal mijn club Excelsior achterna, maar ik ben ook vaak bij een obscure wedstrijd te vinden in bijvoorbeeld Polen of Israël. Tijdens wedstrijden vind ik het schitterend om de emoties van de supporters vast te leggen met mijn camera. Deze foto's wil ik graag met jullie delen!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.