Oost-Europa

Poolse Ultracultuur: Fotoverslag UKS Lider Swarzędz – SSNC Meblorz Swarzędz

Fotoverslag Derby Swarzędz

Het maakt eigenlijk niet uit op welk niveau je in Polen een derby bezoekt, de Poolse Ultracultuur is overal te vinden. Wojciech Kręcki legde voor ons de allereerste derby, op het zevende Poolse voetbalniveau, tussen UKS Lider Swarzędz en SSNC Meblorz Swarzędz vast. dit zorgde voor hele zalig foto’s!

Jongste club met grootste supportersschare

SSNC Meblorz Swarzędz is 2013 opgericht in een kleine stadje genaamd Swarzędz. Het stadje, met nog geen 30.000, kent drie voetbalclubs:

 • Unia Swarzędz (5e niveau)
 • UKS Lider Swarzędz (7e niveau)
 • SSNC Meblorz Swarzędz (7e niveau)

Hoewel Meblorz Swarzędz de jongeste voetbalclub is uit Swarzędz, kan het rekenen op de steun van een grote groep supporters, meeste hiervan zijn onderdeel van ultrasgroep van Lech Poznan.

Poolse Ultracultuur

Kan je geen genoeg krijgen van Poolse Ultracultuur? Bekijk dan ook het fotoverslag van Miedź Legnica – Slask Wroclaw.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Sander Wesdijk
Over de schrijver

Mijn naam is Sander Wesdijk en ik heb een passie voor voetbal, reizen en fotografie. In het weekend volg ik meestal mijn club Excelsior achterna, maar ik ben ook vaak bij een obscure wedstrijd te vinden in bijvoorbeeld Polen of Israël. Tijdens wedstrijden vind ik het schitterend om de emoties van de supporters vast te leggen met mijn camera. Deze foto's wil ik graag met jullie delen!
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysIn de actualiteitIn de Boeken

  Derby Days: sneak preview

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 44

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Vuurwerk in het Nederlandse voetbal anno 2019

  In de actualiteit

  Poolse Ultracultuur: Fotoverslag KP Bielawianka Bielawa - MKS Moto Jelcz Oława