In de actualiteit

FIFA heeft schijt aan Ecuador

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

9398306944_82a47c1ae1_b

De FIFA heeft een eerbetoon van Ecuador aan de vorig jaar plotseling overleden aanvaller Christian Benitez geweigerd.

De Ecuadorianen willen tijdens het aankomende WK het rugnummer 11 niet gebruiken omdat zij van mening zijn dat er maar één man met dat nummer had mogen spelen. De 58-voudig international overleed vorig jaar op 27-jarige leeftijd aan een hartaanval in Qatar waar hij net een contract had getekend bij El Jaish.

De FIFA liet zoals wel vaker zien geen hart voor het spel te hebben en weigerde een uitzondering te maken voor Ecuador. De regels zeggen dat alle landen met nummer 1 tot en met 23 moeten aantreden en we weten allemaal dat FIFA alleen flexibel is met regels als dit FIFA of de portemonnees van Sepp Blatter en consorten ten goede komt.

(dank aan Bram, foto via Zennie Abraham)

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  ColumnsIn de actualiteit

  FIFA: de malafide voetbalbond

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Alles wat mis is aan het WK in Qatar

  Columns

  WK Voetbal XL. We zijn er weer bij!

  In de videotheek

  De titel vieren in Ecuador