In de actualiteit

FIFA-criminelen ontmaskerd

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

00071313

Zes hoge officials van de FIFA zijn vanmorgen vroeg van hun vijfsterrenbed gelicht in Zwitserse Zürich. Ze worden verdacht van omkoping, witwasserij en afpersing. Door de arrestaties lijkt het erop dat de ontrafeling van de criminele organisatie die de voetballerij al tientallen jaren in een wurggreep houdt eindelijk is ingezet.

De zes zouden in totaal voor meer dan 100 miljoen dollar aan steekpenningen hebben aangenomen voor uiteenlopende zaken zoals sponsordeals, TV-rechten en de toewijzing van grote toernooien. Ze zijn uiteindelijk opgepakt dankzij een driejarig onderzoek van de Amerikaanse FBI. Omdat de Amerikanen zich hard hebben gemaakt voor de zaak zullen de officials ook worden berecht in de VS.

Een woordvoerder van de Amerikaanse justitie laat weten geschokt te zijn over de corrupte manier van zakendoen binnen de FIFA: “We zijn verbaasd over hoe lang dit door kon gaan en hoe diep deze corrupte manier van dingen regelen geworteld zijn binnen alle lagen van deze organisatie”.

Ondanks dat overal stevig benadrukt wordt dat Sepp Blatter niets te maken heeft met de zaak kan het niet anders dat dit stevige consequenties gaat hebben voor de Wereldvoetbalbond. Blatter, die deze week voor een herverkiezing als voorzitter van de FIFA gaat.

We zijn in ieder geval erg benieuwd naar wat er komen gaat en hopen in ieder geval dat alle grote voetballanden nu de kans pakken om de FIFA helemaal buitenspel te zetten. Als er ooit een moment was dan is dat nu wel!

(foto: Peter Lous / Pro Shots)

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  ColumnsIn de actualiteit

  FIFA: de malafide voetbalbond

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Alles wat mis is aan het WK in Qatar

  Columns

  WK Voetbal XL. We zijn er weer bij!

  In de videotheek

  Vangen Sepp!