Actueel

FeyeNoord Korea: het afsteken van vuurwerk is de straf niet waard

Vorige week publiceerde Feyenoord een filmpje. De club heeft de laatste jaren een moeizame band met haar supporters. De Rotterdammers zijn fel tegen het gebruik van pyro. Laat dat nu net iets zijn waar de supporters bekend om staan: vuurwerk. Sfeerverhogend en zelden echt gevaarlijk. 

Toch grijpt de club hard in als je gepakt wordt. Bij Feyenoord is een sv voor een rookpotje of een fakkel afsteken maar liefst 18 maanden. Dit is twee keer de norm die de KNVB en veel andere clubs hanteert. Afijn. De club doet zich heel lief voor. Jongeren die de fout in gaan, kunnen met behulp van een fancoach en een taakstraf weer een stuk sneller naar de Kuip.

Feyenoord zal Feyenoord niet zijn als ze niet een hele duidelijke boodschap meegeven in het filmpje. Het afsteken van vuurwerk is de straf niet waard. De Rotterdammers spelen weer het liefste jongetje van de klas. Het deelt stadionverboden uit voor het gooien van een bal op het speelveld. Schrijnend voorbeeld is een vriend van me. Hij krijgt een stadionverbod voor het afsteken van een fakkel, terwijl hij deze zelf niet heeft afgestoken. Tien (!) weken en vele (telefoon)gesprekken later wordt eindelijk zijn onterechte stadionverbod opgeheven. Hoezo wij zijn er voor de supporters?

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %