Actueel

Feyenoord 110 jaar!

Feyenoord werd op 19 juli 1908 opgericht in café “De Vereeniging”, toen nog onder de naam Wilhelmina. Vandaag de dag bestaat deze prachtige volksclub uit Rotterdam Zuid 110 jaar! Enkele duizenden kwamen gisteravond bijeen bij De Kuip. Een verjaardagsfeestje die door de supporters groots werd gevierd. Het vuurwerk was tot ver in de wijde omtrek te zien en te horen!

Van het Afrikaanderplein tot aan De Kuip

Na de oprichting begon Feyenoord te voetballen aan het Afrikaanderplein. Daar werd tot aan 1917 gespeeld om vervolgens te verhuizen naar de Kromme Zandweg. Dit was de thuishaven tot in 1937 De Kuip in gebruik werd genomen.

Om deze geschiedenis eer aan te doen vormden de supporters gisteravond een kilometerslange haag vanaf het Afrikaanderplein tot aan De Kuip. Om precies middernacht werd een zee aan fakkels afgestoken die voor even de lucht boven Rotterdam-Zuid rood deed kleuren. Met fantastisch vuurwerk werd het feestje bij De Kuip afgesloten.

Enkele duizenden Feyenoorders verzamelden zich bij De Kuip Een zee van fakkels vanaf het Afrikaanderplein En het was nog lang gezellig bij De Kuip

Foto’s van FR12, FR12Patrick, Midi010fotgrafie en De Twaalfde Man

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %