In de actualiteit

FC Volendam wil terug naar natuurgras in het Kras Stadion

FC Volendam wil af van kunstgras in het Kras Stadion

Nederland wordt steeds groener. Steeds meer profclubs in Nederland maken de overstap naar natuurgras. Het Kras Stadion van FC Volendam is de volgende. Woordvoerder Sonny Sier liet dat op dinsdag weten aan het Noordhollands Dagblad

Na 15 jaar weer echt gras in het Kras Stadion aan de Dijk

In Volendam wordt sinds 2006 op kunstgras gespeeld. Met de nieuwe weg, die onder Wim Jonk is ingeslagen, wordt het ook tijd voor een echt veld in het Kras Stadion. De trainer is groot voorstander van voetballen op natuurgras. Komend seizoen zal er nog op het kunstgrasveld gespeeld worden. Om het seizoen erop wel op natuurgras te spelen, zullen er afspraken met de amateurtak RKAV Volendam moeten worden gemaakt. Alle jeugdelftallen van FC Volendam trainen namelijk op het kunstgrasveld. Dit is op natuurgras niet mogelijk.

Overzicht kunstgras

Eerder namen VVV, PEC Zwolle en ADO Den Haag al afscheid van kunstgras. Als alle plannen deze zomer worden uitgevoerd, zullen in de toekomst alleen de volgende clubs op kunstgras spelen:

  • Eredivisie: Emmen, Heracles en Sparta.
  • Keuken Kampioen Divisie: Cambuur Leeuwarden, FC Den Bosch, FC Eindhoven, Excelsior, Helmond Sport, Jong AZ, MVV, Roda JC, Telstar, TOP Oss.

 

 

Over de schrijver

Tom is helemaal voetbalgek en met name liefhebber van de supporterscultuur op de tribunes. Opgevoed als Ajacied maar al jaren bij FC Volendam op de tribune te vinden. Passie voor schrijven over de voetbalwereld. Oprichter Metgestrektbeen.com
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Nederlandse stadions in de sneeuw: de Eerste Divisie

In gesprek met

In gesprek met: Jeroen Verhoeven, dé cultheld van de lage landen

In de actualiteitIn gesprek met

In gesprek met: Randell Harrevelt

Against Modern Football

Voetbal op echt gras: VVV is de volgende