In de actualiteit

FC Volendam wil terug naar natuurgras in het Kras Stadion

FC Volendam wil af van kunstgras
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Nederland wordt steeds groener. Steeds meer profclubs in Nederland maken de overstap naar natuurgras. FC Volendam is de volgende. Woordvoerder Sonny Sier liet dat op dinsdag weten aan het Noordhollands Dagblad

Na 15 jaar weer echt gras aan de Dijk

In Volendam wordt sinds 2006 op kunstgras gespeeld. Met de nieuwe weg, die onder Wim Jonk is ingeslagen, wordt het ook tijd voor een echt veld in het Kras Stadion. De trainer is groot voorstander van voetballen op natuurgras. Komend seizoen zal er nog op het kunstgrasveld gespeeld worden. Om het seizoen erop wel op natuurgras te spelen, zullen er afspraken met de amateurtak RKAV Volendam moeten worden gemaakt. Alle jeugdelftallen van FC Volendam trainen namelijk op het kunstgrasveld. Dit is op natuurgras niet mogelijk.

Overzicht kunstgras

Eerder namen VVV, PEC Zwolle en ADO Den Haag al afscheid van kunstgras. Als alle plannen deze zomer worden uitgevoerd, zullen in de toekomst alleen de volgende clubs op kunstgras spelen:

  • Eredivisie: Emmen, Heracles en Sparta.
  • Keuken Kampioen Divisie: Cambuur Leeuwarden, FC Den Bosch, FC Eindhoven, Excelsior, Helmond Sport, Jong AZ, MVV, Roda JC, Telstar, TOP Oss.

 

 

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Tom van Pinxteren
Over de schrijver

Tom is helemaal voetbalgek en met name liefhebber van de supporterscultuur op de tribunes. Opgevoed als Ajacied maar al jaren bij FC Volendam op de tribune te vinden. Passie voor schrijven over de voetbalwereld. Oprichter Metgestrektbeen.com
Ook leuk om te lezen...
Against Modern Football

Voetbal op echt gras: VVV is de volgende

Het seizoen 2019-2020

Het seizoen 19-20 van: FC Volendam

In de actualiteit

Gastvrij FC Volendam: NAC Breda met 1400 uitsupporters naar de Dijk

In de actualiteitIn het uitvak

Supporters FC Volendam komen terug: Wim Jonk revolutie