Keuken Kampioen Divisie

FC Groningen leeft!

20.502 toeschouwers. Op een vrijdagavond. In de Keuken Kampioen Divisie. Tegen Jong Ajax. Dit zijn zomaar wat opvallende feiten die aantonen dat FC Groningen nog lang niet is afgeschreven.

Degraderen om sterker terug te komen

In Groningen begrijpt men wat er moet gebeuren na een buitengewoon teleurstellend seizoen waarin de club degradeerde. Er waren tevens verschillende incidenten die de club geen goed deden in een periode waarin men toch al de de ene tegenslag na de andere te verwerken kreeg. Minder fanatieke supporters zouden af kunnen haken met wedstrijden op vrijdagavond tegen Jong Ajax en Jong FC Utrecht. Maar men kan ook de handschoen oppakken en zo snel mogelijk terugkeren naar waar men thuishoort. Precies dat deed Groningen tijdens de seizoensopening.

20.000 man op een vrijdagavond

De club speelde de eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Jong Ajax. Ondanks dat het vakantietijd was, kwamen er meer dan 20.000 mensen naar De Euroborg om hun thuisploeg te steunen en hen te laten weten dat de weg omhoog weer gevonden kan worden.

Hoewel de Groningers overtuigend wonnen met 4-1, was de overwinning van ondergeschikt belang. Het feit dat zoveel mensen laten zien dat ze de club in moeilijke tijden blijven steunen, is des te indrukwekkender. In een tijd waarin honderden miljoenen je om de oren vliegen – hoe onwerkelijk en houdbaar is dat model? – geven dit soort momenten hoop voor de voetbalwereld.

Het seizoen is nog lang, en of Groningen hetzelfde pad zal bewandelen als FC Twente en Heracles Almelo eerder deden blijft onzeker. Maar de start belooft veel goeds!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %