In de actualiteit

Favela Street

Zijn jullie ook zo geschrokken van al die verschrikkelijke beelden uit de favelas de afgelopen weken? Nee hè, want die hebben we domweg niet gezien. Het was alles glitter, glamour en (verschrikkelijke) samba-selfies. Nu het circus vertrokken is gaat de echte strijd in volle gang door.

Het door Nederlanders opgerichte IBISS zet zich in Rio de Janeiro in voor de allerarmsten en dat doen ze onder andere door het inzetten van het meest machtige wapen ter wereld: de voetbal! Al jarenlang organiseert IBISS het ‘Favela Street‘ toernooi in de arme wijken en daarmee helpt het ex-drugsverslaafden en jongeren die op zoek zijn naar het rechte pad. Aan het toernooi nemen zo’n 500 mensen deel en daarmee mag het met recht als succes worden bestempeld.

IBISS doet overigens veel meer, ze zijn zo succesvol dat ze inmiddels 50 verschillende projecten heeft opgezet die door meer dan tweehonderd, veelal mensen uit de wijken zelf worden uitgevoerd.

Goede doelen zijn altijd oké, maar al helemaal als ze onze geliefde sport inzetten om het verschil te maken. Bezoek de site van IBISS en steun ze als je dat kan!

Bij PGWEAR kan je altijd terecht voor een unieke kledinglijn voor fanatieke supporters. Kijk nu voor onze grote zomersale op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.