Actueel

Fatsoen werkt twee kanten op

Omdat jullie tegenhetmodernevoetbal.nl natuurlijk allemaal tussen jullie favorieten hebben staan weten jullie dat FC Groningen vanavond de uitwedstrijd bij Excelsior boycot omdat men in Rotterdam te onfatsoenlijk is om terug te communiceren over opgelegde besluiten.

Op basis van de wedstrijd van afgelopen jaar vond burgemeester Aboutaleb het nodig om een verplichte buscombi op te leggen en dit is in de ogen van de supporters van FC Groningen onacceptabel omdat zij van mening zijn dat juist de politie in Rotterdam zich niet gedroeg bij de vorige ontmoeting tussen beide clubs. Zowel de Supportersvereniging FC Groningen en de Groningen Fanatics riepen daarom op tot een boycot van deze wedstrijd en kregen daarbij steun van FC Groningen zelf. Hans Nijland legt in het onderstaande filmpje uit hoe dingen in Nederland werken en wat ze daar bij FC Groningen van vinden.

Conclusie: je kunt in Nederland supporters met hun hoofd op billboards plakken of ze bij een massaproces voor lul zetten (en falen als OM), maar als er vanuit de voetballerij netjes wordt gevraagd om dubieuze zaken toe te lichten dan wordt er niet thuisgegeven. Het zal ons benieuwen of minister Opstelten wel het fatsoen heeft om in te gaan op de vragen van FC Groningen en tevens of hij de ballen heeft om zijn opvolger als burgemeester van Rotterdam een veeg uit de pan te geven voor zijn onfatsoenlijke gedrag rondom deze wedstrijd.

Update: Ivo Opstelten mist ballen (verrassend hoor!)

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %